Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank     Mechanisatie    Hoe meet je de hart op hart maat van een buisrailwagen?

Hoe meet je de hart op hart maat van een buisrailwagen?

Hoe meet je de hart op hart maat van een buisrailwagen?
Geschreven door René Mondt | 24-06-2018

Bij de aanschaf van een buisrailwagen wordt altijd gevraagd naar de hart op hart maat. Deze dien je op te meten, zodat de buisrailwagens op de juiste maat gemaakt kunnen worden door de leverancier. De verwarmingsbuizen in de kas zijn namelijk niet in iedere kas op dezelfde afstand van elkaar aangelegd en ook wordt niet in iedere kas dezelfde dikte verwarmingsbuizen gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste maten bij de leverancier aangeeft wanneer je buisrailwagens bestelt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat de buisrailwagens niet op de verwarmingsbuizen passen en ze dus niet bruikbaar zijn. In dit artikel geeft onze specialist uitleg over het meten van de hart op hart maat.

Hart op hart maat meten

De belangrijkste maat hierbij is - zoals hierboven al genoemd - de hart op hart maat. Dit is de afstand tussen de twee verwarmingsbuizen, gemeten vanuit het hart van de verwarmingsbuizen. In onderstaande afbeelding is weergeven hoe je de hart op hart maat opmeet. De afbeelding is een vooraanzicht. Ter verduidelijking is er ook een foto toegevoegd.


Hoe meet je de hart op hart maat van een buisrailwagen?

Hart op hart maat opmeten

Open buis of gesloten buis

Naast de hart op hart maat, zal de leverancier ook altijd vragen of je een open buis of gesloten buis hebt. Deze informatie is nodig om te kunnen bepalen of de buisrailwagen uitgerust moet worden met een binnenflens of een buitenflens. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een rechte buis
.

Gesloten buis of open buisVragen over de hart op hart maat van een buisrailwagen

Heb je vragen over het opmeten van de hart op hart maat van een buisrailwagen, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met productspecialist René Mondt via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Rene MondtOver René Mondt

René Mondt, productspecialist meetapparatuur en techniek, is geboren tussen de kassen en al ruim 10 jaar werkzaam in de tuinbouwsector met ervaring in het technische gedeelte van de teelt zelf. Hij begrijpt de klant en de teelt dan ook als geen ander. “Mijn motto is om de klanten te helpen en ondersteunen zoals je het zelf ook zou willen: een snel en op maat gemaakt advies”.


Do not delete this link