Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Verpakking & ontwerp

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar de laatste verpakkingstrends, of het juiste verpakkingsmateriaal voor jouw product: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Kennisbank Verpakking & ontwerp

Verpakking & ontwerp

▲ Hoe kan ik verpakkingen ontwerpen en bedrukken voor de tuinbouw?
Als teler wordt het steeds belangrijker om op te vallen in de keten: van de handel tot aan de consument. Door een verpakking te laten ontwerpen en bedrukken, onderscheid je je product van de producten van concullega’s, waardoor jouw product meer opvalt.
» Lees meer

▲ Hoe ontwerp ik een logo en een huisstijl?
Een sterk logo en bijpassende huisstijl vormen een belangrijke bouwsteen van een bedrijf. Ze zorgen voor een sterke herkenbaarheid en spelen een grote rol bij een eerste kennismaking met een bedrijf, omdat je hiermee een eerste indruk achterlaat. 
» Lees meer

Wat is een plantenpaspoort?
Een plantenpaspoort is een officieel document dat je als teler nodig hebt om planten of plantaardige producten binnen de Europese Unie te kunnen verhandelen. Vanaf 14 december 2019 verandert de regelgeving rondom het plantenpaspoort. Dit heeft invloed op de verpakking van een product.
» Lees meer

▲ Wat zijn de verpakkingstrends voor de groenteteelt & sierteelt?
De wereld om ons heen is volop in beweging: zo ook de wereld van verpakkingen. De behoefte van de consument verandert hierin mee. Waar een simpele, standaard verpakking vroeger voldeed, wil de huidige consument verrast worden. Speel hierop in met de nieuwste verpakkingstrends!
» Lees meer

▲ 5 tips voor een goede productfoto
De digitale verkoop van bloemen en planten neemt steeds verder toe. Hierdoor wordt het belang van een goede productfoto ook steeds groter: een klant wil immers weten wat hij koopt. Wij geven 5 tips voor het maken van een goede productfoto. 
» Lees meer

Potten en containers

▲ Wat is het verschil tussen composteerbaar, biologisch afbreekbaar en bio-based materiaal?
Er is steeds meer vraag naar composteerbare, biologisch afbreekbare en bio-based producten. In de praktijk blijkt echter dat er nogal eens verwarring bestaat over het verschil tussen de termen composteerbaar, biologisch afbreekbaar en bio-based. 
» Lees meer

▲ Waarom een bedrukte pot of presentatietray?
Uit onderzoek blijkt dat bedrukte potten bij consumenten ruim 4 keer meer aandacht trekken dan standaard zwarte potten. Daarnaast zijn consumenten ook bereid om meer te betalen voor een plant in een bedrukte pot.
» Lees meer

▲ Hoe kies je de juiste pot?
Ieder gewas heeft andere behoeften en het gebruik van de juiste pot kan bijdragen aan de kwaliteit van een product. Denk hierbij aan het kiezen van het juiste materiaal, de juiste grootte en de eventuele bodemgaten in de pot.
» Lees meer

Hoe zorg je dat planten langer vers blijven na levering?
Om ervoor te zorgen dat planten langer vers blijven na levering, kan je verschillende maatregelen treffen. Zo kan je een zelfregulerend watersysteem of een houtvezelmat aanbrengen in de pot. Dit zorgt ervoor dat de planten in de gehele keten worden voorzien voor voldoende water en dus niet uitdrogen.
» Lees meer

Hoezen

▲ Hoe kies je de juiste bloemen- of plantenhoes?
Bloemen- en plantenhoezen bestaan in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende materiaalsoorten. Ieder gewas heeft andere behoeftes en daarom is het belangrijk dat je de hoes kiest die het beste op deze behoeftes, maar ook op jouw persoonlijke behoeftes aansluit.
» Lees meer

▲ Hoe kies je de juiste Hebo Halter?
Hebo Halters zijn geschikt voor het eenvoudig en snel inhoezen van planten. Ze voorkomen bloem- en bladbeschadiging en zorgen voor een aanzienlijke arbeidsbesparing door de eenvoudige manier van werken. Er zijn verschillende types en maten Hebo Halters.
» Lees meer

▲ Hoe zet je een Hebo Halter in elkaar?
Na aanschaf wordt een Hebo Halter apparaat als pakket in losse delen geleverd, waarna je deze zelf in elkaar dient te zetten. Onze specialist laat je zien hoe je de Hebo halter in elkaar zet.
» Lees meer

Karton

▲ Wat zijn de mogelijkheden van karton als verpakkingsmateriaal?
Een trend op het gebied van verpakkingen is het gebruik van karton. Dit verpakkingsmateriaal heeft allerlei voordelen: het is duurzaam, biedt een goede bescherming tijdens het transport en het kan in allerlei vormen gebruikt worden.
» Lees meer

Gerard, Marja en Sonja
Vragen over verpakking & ontwerp

Heb je vragen over verpakking & ontwerp, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link