Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Teeltwisseling    Hoe kies je de juiste hogedraadhaken?

Hoe kies je de juiste hogedraadhaken?

Hogedraadhaken zijn een belangrijk onderdeel van de teeltwisseling. In veel groentegewassen worden de haken gebruikt om het gewas op de optimale werkhoogte te kunnen brengen en om jonge planten sneller te kunnen aanbinden. De hogedraadhaken kunnen geleverd worden in verschillende formaten, met verschillende soorten touw. In dit artikel helpt onze specialist je bij het kiezen van de juiste hogedraadhaken voor jouw teeltsituatie.

 

V-haak

De V-haak heeft twee magazijnen touw: het eerste magazijn bevindt zich op de hogedraadhaak en het tweede magazijn (de zelf te bepalen vrije val) is door middel van een elastiekje bijgebonden. Bij het ophangen wordt dit elastiekje losgemaakt, waarna het touw naar beneden valt. De vrije val is op 5cm nauwkeurig uitgevoerd.
 

O-haak

Ook de O-haak heeft twee magazijnen met een zelf te bepalen vrije val. Bij de O-haak is de vrije val echter niet met een elastiekje bijgebonden, maar is dit magazijn als O-wikkeling ingestoken door het magazijn. Bij het ophangen van deze haak wordt de vrije val in een handbeweging uitgenomen, waarna het touw naar beneden valt. Ook hier is de vrije val op 5cm nauwkeurig uitgevoerd.
 
Hogedraadhaken
De V-haak, O-haak, Easyhook en HD-haak

Easyhook

De Easyhook is een hogedraadhaak met een bundel touw die als een soort paardenstaart bij elkaar zit. Deze hogedraadhaken zijn leverbaar met en zonder vrije val. Tevens kan deze hogedraadhaak gerecycled worden. De haak wordt dan geretourneerd naar de fabrikant, waarna de haak gereinigd, gedesinfecteerd en gegalvaniseerd wordt, zodat deze klaar is om opnieuw gebruikt te worden.
 

HD-haak

De HD-haak is een hogedraadhaak met slechts één magazijn. Deze hogedraadhaak beschikt niet over een vrije val en wordt meestal later “tussen” de andere haken gehangen voor de dief, waarbij de lengte van het touw naar de dief beperkt is. Alle touw zit hierbij op de haak en moet handmatig tot de juiste lengte worden afgewikkeld bij het ophangen.
 

Formaten

De hogedraadhaken worden geleverd in twee formaten: het 180mm en het 220mm model.
  • De 180mm hogedraadhaak wordt gebruikt in relatief lage kassen, of in langzaam groeiende gewassen.
  • De 220mm hogedraadhaak wordt gebruikt in hogere kassen, bij komkommerteelt of bij andere snel groeiende gewassen.

Vrije val meten

De vrije val van een hogedraadhaak meet je voor alle types en maten vanaf de bovenkant van de haak. 
 

Soorten touw

Naast de verschillende formaten, zijn er ook verschillende soorten touw die op de hogedraadhaak gewikkeld kunnen worden. De keuze voor een bepaald soort touw is afhankelijk van het gewas.
 

Hogedraadhaken configurator

Wil je toch liever een advies op maat, dan kan je ook gebruik maken van onze hogedraadhaken configurator. Hier vul je jouw gegevens in, waarna je binnen 24 uur een advies ontvangt van onze specialist.
 

Verpakking hogedraadhaken

De hogedraadhaken worden geproduceerd in het buitenland. Om het transport zo goedkoop mogelijk te maken, worden de haken zo efficiënt mogelijk verpakt. Houd hier bij het bestellen van de hogedraadhaken rekening mee, zodat je zeker weet dat je er voldoende bestelt.

Hogedraadhaken

Bekijk alle

Vragen over hogedraadhaken

Heb je vragen over hogedraadhaken, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze productspecialist Teeltwisseling Martin Meuldijk, of stel je vraag via onderstaand formulier.
 
Contactformulier
Wanneer je jouw vraag stelt via onderstaand formulier, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Gerelateerde artikelen

- Touw voor hogedraadhaken kiezen
- Aantal hogedraadhaken per doos/pallet

- Veelgestelde vragen aan onze specialisten
Do not delete this link