Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Technische projecten    Watertechniek

Watertechniek

Watertechniek is van grote invloed op de prestaties van het gewas in de professionele tuinbouwsector. Royal Brinkman biedt verschillende producten/projecten als het gaat om watertechniek. Denk hierbij aan wateropslagwatergeefsystemen (bijv. druppelbevloeiing of beregening) en waterzuivering

Watergeefsystemen

Bij het installeren van een nieuw watergeefsysteem kun je kiezen uit beregening, druppelbevloeiing en eb- en vloedsystemen. Wanneer je voor beregening kiest, dan is het van belang dat je rekening houdt  met de beregeningsschaduw, de druppelgrootte en de baan van de druppels. Onze specialisten leggen in een artikel uit waar je op moet letten bij het kiezen voor beregening. Indien je kiest voor druppelbevloeiing dan dien je rekening te houden met drie soorten druppelsystemen: capillai, labyrint of inline systeem.

Wateropslag

Bruikbaar gietwater is van groot belang in de tuinbouwsector. Vooral regenwater is een belangrijke bron voor bruikbaar gietwater. Een watersilo, ook wel de wateropslag genoemd, is dé oplossing voor het opvangen en opslaan van grote hoeveelheden water. Onze specialisten hebben een artikel geschreven die je kan helpen bij het bouwen en onderhouden van een wateropslag. Van plan om een nieuwe silo of bassin te kopen? Onze specialisten adviseren je graag.

Sproeiers reinigen

Neerslag van zouten (vooral calciumverbindingen) kunnen in de sproeiers en beregeningssysteem terecht komen. Grotere vervuiling belemmert de werking van de sproeiers, dit heeft invloed op de uniformiteit en de watergift. Als je vervuiling constateert, kan je de sproeiers daarom het beste zo snel mogelijk schoonmaken. Onze specialisten geven een aantal tips voor het reinigen van de sproeiers.

Do not delete this link