Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Advies & diensten  Inspecties  Inspectie elektrische haspel

Inspectie van een elektrisch haspel

Inspectie elektrische haspel
Geschreven door Giel van der Hoeven | Laatste update: 24-06-2020

Een elektrisch haspel is een ware uitkomst om het zware trekwerk aan slangen voor een heel groot gedeelte uit handen te nemen. Om een elektrisch haspel vlekkeloos te laten functioneren, zijn inspectie en periodiek onderhoud onvermijdelijk. Door jaarlijks inspectie aan een elektrisch haspel uit te laten voeren, kun je onderdelen preventief vervangen. Op die manier voorkom je storingen en verleng je de levensduur van de haspel. 


Hoe gaat inspectie van een elektrisch haspel in zijn werk?

Aan de hand van een checklist worden de volgen punten uitgevoerd:
  • Controleren, reinigen en smeren van alle draaiende delen.
  • Controle op lekkage en slijtage.
  • Controleren slanggeleider.
  • Controle lagers en meedraai koppeling.
  • Controle speed control (mits aanwezig).
  • Controleren accu’s.
  • Controle op een goede algemene werking.

Het onderhoud aan een elektrisch haspel wordt uitgevoerd aan de hand van een keuringsrapport, waarvan de monteur een kopie achterlaat na het onderhoud.


Onderhoudsvideo's

Naast periodiek onderhoud door monteurs, kan je bepaalde onderhoudswerkzaamheden ook zelf op regelmatige basis uitvoeren. Bekijk hier onderhoudsvideo's voor haspels. 


Service en onderhoud eenvoudig beheren

Het managen van alle service- en onderhoudswerkzaamheden is een hele klus, maar essentieel voor de bedrijfsvoering en veiligheid. De Service Engine helpt je om service en onderhoud op jouw bedrijf eenvoudig te beheren. Klik hier voor meer informatie.Vragen over inspectie van een elektrisch haspel

Heb je vragen over de inspectie van een elektrisch haspel, of wil je een professionele monteur inschakelen? Neem dan contact op met Giel van der Hoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt zo snel mogelijk reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Giel van der HoevenOver Giel van der Hoeven

“Giel van der Hoeven, onderhoudscoördinator, heeft al ruim 25 jaar ervaring in de sectoren tuinbouw en techniek. Sinds 2015 deelt hij zijn kennis met de klanten van Royal Brinkman. “Het oplossen van technische problemen en adviseren over onderhoud en inspecties blijft elke dag weer een uitdaging. Het leuke aan tuinbouwtechniek is dat dit steeds verschilt per klant. Dat houdt het werk interessant en afwisselend.”


Do not delete this link