Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Gewasbescherming & desinfectie    Biologische gewasbescherming

Biologische gewasbescherming

Biologische gewasbescherming is de bestrijding van plagen en ziektes in de tuinbouwsector door middel van het uitzetten van natuurlijke vijanden van de schadelijke organismen. Met behulp van biologische gewasbescherming houd je ziektes en plagen in je teelt onder controle en zorgen de schadelijke insecten voor minder problemen in het gewas.

Biologische gewasbescherming in de tuinbouw

Royal Brinkman biedt een breed assortiment biologische gewasbeschermingsmiddelen – waaronder biologische bestrijdingsmiddelen (biopesticiden) en natuurlijke vijanden - van toonaangevende leveranciers als Agrobio, Bayer, BASF en Syngenta. Deze gewasbeschermingsmiddelen bieden je de mogelijkheid om ziektes en plagen op een biologische manier te bestrijden en voorkomen. Ons assortiment is verdeeld in een aantal belangrijke productgroepen:
  • Biologische bestrijdingsmiddelen: middelen (biopesticiden) met een natuurlijke werkzame stof op basis van plantextracten, micro-organismes of feromonen.
  • Natuurlijke vijanden: bestrijders die worden ingezet als natuurlijke vijand van het schadelijke organismen. 
  • GNO middelen: gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong met behulp van natuurlijke vijanden. Deze middelen bestrijden schimmels, insecten en kunnen in sommige gevallen het gewas weerbaarder maken. 
  • Feromoonvallen: geurstoffen die worden uitgescheiden door planten en/of dieren, waardoor een signaal wordt afgegeven. 
  • Hommels: hommels worden ingezet voor de bestuiving van gewassen in de kas.
  • Signaalrollen en -platen: vangplaten die in de kas worden gebruikt voor het wegvangen en signaleren van plagen.

Soorten natuurlijke vijanden

Ziektes en plagen, waaronder bijvoorbeeld witte vlieg, bladluis of spint, kunnen grote schade aanbrengen in het gewas. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment biologische bestrijders om plagen in de kas te bestrijden. Bekijk welke natuurlijke vijanden je kunt inzetten om ziektes en plagen op een natuurlijke en biologische manier te bestrijden. Daarnaast dien je tijdens het uitzetten van natuurlijke vijanden rekening te houden met bijvoorbeeld de klimaatomstandigheden in de kas. Lees de tips van onze specialist over het uitzetten van natuurlijke vijanden. Op deze manier bereik je een optimaal resultaat en voorkom je schade aan het gewas.

Geïntegreerde gewasbescherming

Vanwege de toenemende belangstelling voor onderwerpen als voedselveiligheid, duurzaamheid en milieu is een geïntegreerde gewasbescherming de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Bij de toepassing van een geïntegreerde gewasbescherming wordt een combinatie gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen en chemische gewasbescherming. Op deze manier ga je als teler resistenties van plagen tegen, waardoor je een zo effectief mogelijk resultaat hebt. Om te starten met een geïntegreerde gewasbescherming dien je verschillende stappen te nemen.

Biologische gewasbeschermingsmiddelen kopen

Van plan om biologische gewasbeschermingsmiddelen te kopen? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Op royalbrinkman.nl bestel je snel en eenvoudig je benodigde gewasbeschermingsmiddelen met jouw persoonlijke prijzen? Heb je vragen over het gebruik van biologische gewasbescherming? Neem dan contact op met één van onze specialisten gewasbescherming. 
Do not delete this link