Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie     De droogte te lijf met AquaGro L

De droogte te lijf met AquaGro L

AquaGroL
Geschreven door Leonie van Rooijen | Laatste update: 05-08-2021

Door het veranderende klimaat, hebben we tegenwoordig steeds meer te maken met warme, zonnige en droge zomers, wat kan leiden tot watertekorten met alle gevolgen van dien. Eén van de producten die je kan inzetten om de risico's van watertekorten zoveel mogelijk te beperken, is AquaGro L. Dit product verbetert de opname van water, voedingsstoffen en middelen. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen en toepassing van AquaGro L.


Wat is AquaGro L?

AquaGro L is speciaal ontwikkeld voor een optimale waterverspreiding in het substraat, zodat er tijdens het telen te allen tijde zekerheid bestaat dat het irrigatiewater op de juiste plaats terechtkomt. Een optimale beschikbaarheid van water en voedingsstoffen en een ideale water-/luchtverhouding zijn twee van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde ontwikkeling van een plant. Het toevoegen van AquaGro L heeft geen negatief effect op de luchthuishouding in het substraat, terwijl het substraat wél optimaal bevochtigd wordt. Het gebruik van AquaGro L resulteert dus in een hogere kwaliteit van planten.


Werking AquaGro L

Bij het toepassen van AquaGro L wordt er een filmlaagje over de waterafstotende delen van het substraat aangebracht wat ervoor zorgt dat het substraat makkelijker te (her)bevochtigen is. Ook zorgt AquaGro L ervoor dat het water in het hele substraat goed verdeeld wordt waardoor de opgeloste voedingsstoffen ook door heel het substraat worden opgenomen. Toepassen AquaGro L 

Wanneer het middel voor transport wordt toegediend, zal het ook tijdens de reis de kwaliteit van de plant behouden waardoor de waarde van de planten niet verloren gaan. 

Gerelateerde productenVoordelen AquaGro L

✔ Plant neemt sneller water op
✔ Optimale verspreiding in druppelsystemen
✔ Betere waterverdeling in het substraat
✔ Opgeloste voedingsstoffen gelijkmatig verdeeld 
✔ Betere drainage


Video's

Ben je benieuwd hoe AquaGro L de plant beïnvloedt? Bekijk dan onderstaande video's.Tip: pas AquaGro L toe voor het transport naar de consument. Planten zullen deze stressperiode beter doorstaan en zijn weer gemakkelijk her te bevochtigen. Dat zorgt voor blije klanten.
Meer informatie over AquaGro L

Wil je meer informatie over het gebruik van AquaGro L, of wil je graag een advies op maat? Stel dan je vraag aan gewasbeschermingsspecialist Leonie van Rooijen via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen is productspecialist gewasbescherming. Met 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector adviseert zij over geïntegreerde gewasbescherming en over de mogelijkheden van het inzetten van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Met haar brede kennis en ervaring is zij in staat om persoonlijk advies te geven. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. Advies op maat waar je mee aan de slag kunt.


Do not delete this link