Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop       Kennisbank      Gewasbescherming & desinfectie       Welke plagen zijn er?      Bonenvlieg

Hoe kun je bonenvlieg bestrijden?

bonenvlieg
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 02-09-2020

De bonenvlieg is een insect dat vooral voorkomt in bonen, spinazie, asperge, komkommer en fresia. Hij gedijt het beste onder vochtige en koude omstandigheden. De larven van de bonenvlieg vreten gangen in de kiemende zaden van gewassen, waardoor de ontwikkeling van de plant stil komt te staan, de kiemplanten wegrotten en stengels krom worden. Ook vreten ze groeipunten uit de kiemplanten, waardoor de plant niet verder kan groeien. In een later stadium vreet de bonenvlieg ook de stengels van planten aan. De planten gaan hierdoor slap hangen en kunnen in ernstige gevallen zelfs afsterven. 


Bonenvlieg signaleren

De bonenvlieg is een vlieg van 3 tot 6 millimeter lang. Kop, borst en achterlijf zijn grijs tot geelachtig en de poten zijn zwart. De eieren zijn ongeveer 1 millimeter groot, langwerpig en wit van kleur. 


Bonenvlieg bestrijden

Bonenvlieg kan bestreden worden met behulp van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Voor een overzicht van alle toegelaten middelen voor jouw teelt, kun je gebruik maken van de Spuitadvieswijzer.

Gerelateerde producten
Meer informatie over bonenvlieg

Heb je vragen over het signaleren en bestrijden van bonenvlieg, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met onze specialist Kevin van Kester via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vindt hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link