Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kennisbank Technische projecten

Een advies nodig? Via de Kennisbank heb je alle antwoorden bij de hand. Of je nu op zoek bent naar onderhoudstips voor verschillende installaties, of informatie over de mogelijkheden voor waterzuivering: online staan onze specialisten 24/7 voor je klaar.

Heb je vragen? Stel deze dan eenvoudig en snel via het contactformulier.
 • Welke soorten druppelaars zijn er?

  Er zijn grofweg drie soorten druppelaars: capillairen, labyrintdruppelaars en drukgecompenseerde en zelfsluitende druppelaars. De keuze hangt af van verschillende factoren.

  Lees meer
 • Hoe reinig je verstopte druppelaars?

  Vervuiling in druppelaars veroorzaakt waterafgifteverschillen, wat een negatief effect heeft op de kwaliteit van het gewas. Daarom is het belangrijk dat je verstopte druppelaars zo snel mogelijk reinigt.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste druppelslang?

  Wanneer je nieuwe druppelslangen aanschaft, is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleur, de diameter, de ponsafstand, het type druppelaar, het drukbereik en de aanwezige pompinstallatie.

  Lees meer
 • Hoe kies je de juiste steker?

  Met behulp van een steker wordt voedingswater aan het substraat toegediend. Deze steker is onderdeel van een druppelset en wordt altijd gebruikt in combinatie met een druppelaar en microtube

  Lees meer
 • Hoe gebruik je een druppelslang?

  Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je op de juiste manier omgaat met een druppelslang. Zo dien je de druppelslang op een specifieke manier uit te rollen, in gebruik te nemen en eventueel op te slaan.

  Lees meer
 • Hoe reinig je het druppelsysteem?

  In het druppelsysteem kan tijdens de teelt een biofilm ontstaan. Dit is funest voor het gewas. Daarom is het van belang dat het druppelsysteem regelmatig wordt gereinigd.

  Lees meer
 • Hoe reinig je sproeiers?

  Afhankelijk van de waterkwaliteit en de gebruikte meststoffen kan er neerslag van zouten op en in de sproeiers van het beregeningssysteem ontstaan. Dit belemmert de werking van de sproeiers.

  Lees meer
 • Hoe reinig je de regenleiding?

  Een goede waterkwaliteit is voor een teler van enorm belang. Daarom is het belangrijk om de waterkwaliteit zo goed mogelijk te monitoren en te controleren. Eén van de onderdelen hiervan is het reinigen van de regenleiding.

  Lees meer
 • Hoe beperk je de reistijd van water?

  Wanneer je een verandering aanbrengt in het irrigatiewater, of wanneer je een middel mee gaat druppelen, dan is er een bepaalde tijd nodig voordat het verse water de plant bereikt.

  Lees meer
 • Hoe reinig je zonnepanelen?

  Vervuiling van zonnepanelen kan leiden tot een lager rendement. Daarom is het belangrijk dat je zonnepanelen reinigt. Lees hier hoe je dit doet.

  Lees meer
 • Drijvende zonnepanelen kopen

  Drijvende zonnepanelen zijn een effectieve manier om te verduurzamen, energieverbruik terug te verdienen en bij te dragen aan de internationale klimaatdoelstellingen. Maar wanneer kan je nu beter kiezen voor zonnepanelen op water in plaats van zonnepanelen op het land of op het dak van het bedrijfspand?

  Lees meer
 • Omrekentabellen voor de tuinbouw

  In de tuinbouw worden allerlei verschillende eenheden gebruikt voor afstanden, oppervlakte, inhoudsmaten, gewichten, vermogen, temperatuur, koppel en drukken.

  Lees meer
 • Zomercheck voor de tuinbouw

  Zodra de zomer in zicht komt, is het raadzaam om het bedrijf voor te bereiden op deze warme periode. Hoge temperaturen en veel zonlicht hebben namelijk invloed op de teelt.

  Lees hier meer
Eef en BenVragen over technische projecten
Heb je vragen over technische projecten, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Do not delete this link