Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank     Verpakking & ontwerp     Hoezen     Hoe kies je de juiste bloemen- of plantenhoes?


Hoe kies je de juiste bloemen- of plantenhoes?

Bedrukte bloemen- of plantenhoes
Geschreven door Joyce van der Burg | Laatste update: 01-06-2017

Bloemen- en plantenhoezen bestaan in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende materiaalsoorten. Ieder gewas heeft andere behoeftes en daarom is het belangrijk dat je de hoes kiest die het beste op deze behoeftes, maar ook op je persoonlijke behoeftes aansluit. In dit artikel geeft onze specialist uitleg over het kiezen van de juiste bloemen- of plantenhoes voor een gewas.


CPP

Royal Brinkman biedt bloemen- en plantenhoezen aan in twee verschillende materialen. Het eerste materiaal is CPP. Dit materiaal is rekbaar, gebruiksvriendelijk en makkelijk af te scheuren. Het wordt vooral gebruikt bij stroeve gewassen, zoals chrysanten. CPP is verkrijgbaar in verschillende diktes. Het cijfer achter het materiaaltype geeft de dikte in micron aan.


OPP

De tweede materiaalsoort is OPP. Dit materiaal is stijver dan CPP. Dit zorgt voor een optimale presentatie en is daardoor sierlijker. OPP is vooral geschikt voor niet-stroeve gewassen, zoals orchideeën. Ook OPP is verkrijgbaar in verschillende diktes, waarbij het cijfer achter het materiaaltype de dikte in micron aangeeft.


Combinatie CPP en OPP

Daarnaast is het mogelijk om een combinatie tussen CPP en OPP materiaal te maken. Hiermee worden de voordelen van de twee materialen gecombineerd: het biedt de rekbaarheid van CPP, maar biedt daarbij de stevigheid van OPP. Deze combinatie wordt vooral gebruikt bij lelies.

Extra opties

Naast materiaalkeuze, kan je ook kiezen uit extra opties zoals luchtgaten en ponsgaten. Deze zorgen voor een betere conditie van het gewas tijdens het transport en daarmee voor een betere houdbaarheid. Ook kan de de sealnaad van een bloemen- of plantenhoes verstevigd worden met een bodemseal of sealbalken. Daarnaast is het mogelijk om een custom made bedrukking aan te laten brengen op hoezen. De Royal Brinkman Studio kan dit complete proces verzorgen: van het ontwerp tot het drukken.


Hoezen configurator

Met de hoezen configurator breng je eenvoudig als je wensen en behoeftes in kaart. Overzichtelijk voor jou, maar ook voor onze specialist! Op basis van de ingevulde vragenlijst zal hij je vrijblijvend een advies op maat aanbieden.

Video: Denken in conceptenVragen over een bloemen- of plantenhoes

Wil je meer informatie over de verschillende opties of wil je graag een vrijblijvend advies op maat van onze specialisten? Neem dan contact op met specialist Joyce van der Burg en stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.Joyce van der BurgOver Joyce van der Burg

Joyce van der Burg, productspecialist op de afdeling Packaging & Design, heeft al ruim 10 jaar ervaring in de tuinbouwsector. “Het leukste aan mijn werk vind ik de verbindingen leggen tussen klant, producent en andere betrokken partijen. Door die samenwerking op te zoeken, kunnen we de klant van de gewenste klantspecifieke verpakking voorzien. Ik houd van aanpakken en denk in oplossingen. Het ontzorgen van de klant is elke dag een leuke en belangrijke uitdaging voor mij!”


Do not delete this link