Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Oplossingen Valent Pepper
Valent Pepper touw is een touw dat uitermate geschikt is voor de teelt van paprika dankzij een aanzienlijke vermindering van de rek.
 • Valent Pepper touw is gemaakt van de hoogste kwaliteit polypropyleen. Het touw is flexibel, soepel, zacht en kan gemakkelijk verwerkt worden in een touwmachine. Ondanks de naam is dit touw ook geschikt voor de teelt van aubergine, pepers en meloen. Benieuwd naar de mogelijkheden van Valent Pepper touw? Neem dan contact op met onze specialist. 
 • 50% minder rek 

  Voor 12 maanden UV behandeld

  Kwaliteit voor de juiste prijs

  Zowel soepel als sterk 

  Gemakkelijk vast te knopen aan gewasdraad en plant
   

Bekijk het assortiment voor de paprikateelt


 • Ervaringen Kwekerij Moors


  Rob Moors uit Asten-Heusden is altijd bereid om iets nieuws te proberen. Dat was ook het geval toen zijn accountmanager van Royal Brinkman hem voor aanvang van de vorige teelt vroeg om een nieuw gewastouw te proberen. “Valent Pepper zou nog minder rekken en een hogere belasting aankunnen dan het gangbare touw voor paprika’s, gemakkelijk te verwerken zijn én iets voordeliger. Nou, laat maar komen dan.” 

  Onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’ paste de teler het nieuwe draad in enkele plantrijen toe. En inderdaad, gedurende de teelt gaf het geen krimp. Zelfs op de heetste zomerdagen, wanneer minder hoogwaardig draad wat kan rekken en de planten daardoor meer in het pad gaan hangen (met grotere kans op beschadiging tijdens werkzaamheden), stonden alle planten keurig in het gelid.


 •  

   

Let’s improve together

Royal Brinkman heeft samen met de producent, drie telers en een onafhankelijke deskundige gewerkt aan de ontwikkeling van Valent Pepper touw. Martin Meuldijk, productspecialist teeltwisseling: “Met het verbeterde touw bieden wij de hoogste kwaliteit touw om de groenteteelt te ondersteunen. Met de aanzienlijke verbetering in rek biedt het nog meer voordeel voor de teler. Door minder rek in het touw blijft de plant namelijk beter staan gedurende het hele teeltseizoen. En dat leidt weer tot minder kans op schade aan de vruchten wanneer er met een oogstkar door het pad gereden wordt.”

Anker

anker Meer informatie 


  •   Ben je voldoende geïnformeerd?

     Bestel dan op tijd je Valent Pepper touw


      
Do not delete this link