Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
max-width: 1170px; width: 100%; height: auto;

“Valent Pepper Twine is touw van topkwaliteit”


- Rob Moors, paprikateler -Wanneer het leven van je gewas letterlijk aan een (kunst)zijden draadje hangt, mag de kwaliteit niet ter discussie staan. Paprikateler Rob Moors beproefde in 2020 het nieuwe Valent Pepper touw van Royal Brinkman en gebruikt het nu op het hele areaal van 19 ha. Het bevalt hem in alle opzichten. “Het is sterk en rekt niet uit, dus de rijen staan van begin tot eind strak in het gelid. Dat werkt prettig en voorkomt schade en kwaliteitsverlies.”

Rob Moors uit Asten-Heusden is altijd bereid om iets nieuws te proberen. Dat was ook het geval toen zijn accountmanager van Royal Brinkman hem voor aanvang van de vorige teelt vroeg om een nieuw paprikatouw te proberen. “Het was speciaal ontwikkeld voor paprika, pepers, komkommer en aubergine”, blikt hij terug. “Valent Pepper zou nog minder rekken en een hogere belasting aankunnen dan het gangbare touw voor paprika’s, gemakkelijk te verwerken zijn én iets voordeliger. Nou, laat maar komen dan.”

 • Ervaringen Kwekerij Moors

  Onder het motto ‘eerst zien, dan geloven’ paste de teler het nieuwe draad in enkele plantrijen toe. En inderdaad, gedurende de teelt gaf het geen krimp. Zelfs op de heetste zomerdagen, wanneer minder hoogwaardig draad wat kan rekken en de planten daardoor meer in het pad gaan hangen (met grotere kans op beschadiging tijdens werkzaamheden), stonden alle planten keurig in het gelid. 

  “Op gewastouw moet je blindelings kunnen vertrouwen en daar hangt een prijskaartje aan. Maar, Valent Pepper twine kost minder dan ik gewend was en dat gaf de doorslag. Volgens de specificaties heb ik nu absolute topkwaliteit voor een prettige prijs. Veel meer hoef ik eigenlijk niet te weten.”

 • Ontwikkeling van Valent Pepper Twine

  Specialist teeltwisseling Martin Meuldijk van Royal Brinkman was betrokken bij de ontwikkeling van het exclusieve product, waaraan behalve de producent ook drie telers en een onafhankelijke deskundige meewerkten. Wat maakt dit touw zo bijzonder, afgezien van de scherpe prijs?

   
  De specialist: “Het is samengesteld uit twee soorten hoogwaardig kunststof en twee componenten voor UV-bescherming. Het is sterk en heeft een zeer hoog omslagpunt voor rek. Souplesse is ook een vereiste, afhankelijk van de teeltwijze staan er tot 70.000 paprikastengels op een hectare en ieder touw moet je twee keer handmatig vastknopen. Valent Pepper staat in zijn gewichtsklasse op eenzame hoogte.”   “Valent Pepper Twine staat in zijn gewichtsklasse op eenzame hoogte.”

  - Martin Meuldijk, productspecialist teeltwisselingTwee of drie kleuren

In Nederland is het nu op ruim 300 ha vruchtgroenten in gebruik, hoofdzakelijk in paprika- en aubergineteelten. De vraag groeit snel, ook in het buitenland. Valent Pepper is uit voorraad leverbaar in de kleuren wit (standaard) en geel. Een derde kleur (groen) is op aanvraag verkrijgbaar.
 Do not delete this link