Entclips Komkommer

Voor het enten van komkommer, (water)meloen en courgette heeft Royal Brinkman speciale entclips ontwikkeld. Bij familie van de Cucurbitaceae (komkommerachtige) worden twee ent methodes gehanteerd; de kop-ent of Japanse-ent methode en de benaderingsent. Voor beide methodes zijn aparte entclips ontwikkeld. Bij de kopent wordt vaak op 1 zaadlob geënt waardoor de normale gangbare entclips vaak niet ideaal zijn. Hiervoor hebben we entclips met meer ruimte waardoor ook met het zaadlob voldoende ruimte en houvast is. Door het gebruik van vaak krachtige onderstammen is ook een entclip gewenst die voldoende kracht heeft om onder- en bovenstam goed bij elkaar te houden.

Ook voor de benaderingsent zijn er verschillende entclips ontwikkeld die ruimte bieden voor beide stengels en met voldoende kracht om ze goed bij elkaar te houden. De entclips voor de komkommerachtige zijn leverbaar in de kleuren blauw, groen, geel, rood, paars, zwart en transparant zodat variëteiten goed uit elkaar gehouden kunnen worden.

Entclips voor komkommer

Voor komkommerachtigen zoals komkommer, courgette en (water)meloen zijn er twee entmethodes die gebruikt worden: de benaderingsent of de kopent (ook wel bekend als de Japanse entmethode). Voor beide methodes bestaan er verschillende entclips.

Benaderings-entclip komkommerachtige

Voor het enten van komkommer en (water)meloen met de benaderingsent of afzuigent methode zijn verschillende entclips ontworpen PS2 en PS3 (Small, Medium en Large). Deze ent methode wordt vooral in mediterrane landen toegepast. De entclips hebben een goed houvast van beide stengels, zelfs met sterk groeiende pompoen onderstammen. Deze entclips zijn leverbaar in de kleuren blauw, groen, geel, rood, zwart en transparant.

Bij het gebruiken van de benaderingsentmethode, kun je kiezen uit de PS2 of PS3 entclip:
• PT2: deze entclip is verkrijgbaar in de maat 10 mm.
• PT3: dit is verreweg de meest verkochte clip voor de benaderingsent. Deze clip is verkrijgbaar in de maten S, M en L.

Kop-entclip komkommerachtige

Om de kopent (of Japanse entmethode) toe te passen kun je de PS1 of PS7 entclip gebruiken. Beiden entclips geven een goed houvast aan onder- en bovenstam en hebben voldoende ruimte voor de zaadlob. De entclips hebben voldoende kracht zodat een stoksteun niet nodig is wat arbeid en materiaal bespaart. De entclips zijn leverbaar in de kleuren blauw, groen, geel, rood, paars, zwart en transparant zodat variëteiten goed uit elkaar gehouden kunnen worden.

• PT1: geschikt voor verschillende stengeldiktes en verkrijgbaar in de maat 7 mm.
• PT7: met name geschikt voor kleinere stengeldiktes en verkrijgbaar in de maat 6 mm. Dit is verreweg de meest gebruikte entclip voor het kopenten van komkommerachtigen.

Entclips voor komkommers kopen

De entclips zijn er dus in meerdere soorten en maten. Wil je een advies over de mogelijkheden van entclips? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. Onze specialisten schreven ook een artikel om jou te ondersteunen bij je keuze in entclips.
16 product(en) gevonden

Entclips Komkommer

Voor het enten van komkommer, (water)meloen en courgette heeft Royal Brinkman speciale entclips ontwikkeld. Bij leden van de Cucurbitaceae-familie (komkommerachtigen) worden twee entmethoden gehanteerd: de kopent of Japanse entmethode en de benaderingsent. Voor beide methoden zijn specifieke entclips ontwikkeld. Ontdek het assortiment hieronder.

Entclips voor komkommerteelt

Voor komkommerachtigen zoals komkommer, courgette en (water)meloen zijn er twee entmethodes die gebruikt worden: de benaderingsent of de kopent (ook wel bekend als de Japanse entmethode). Voor beide methodes bestaan er verschillende entclips. De entclips zijn beschikbaar in de kleuren blauw, groen, geel, rood, zwart en transparant.

Benaderings-ent methode

De benaderingstechniek wordt vooral toegepast in mediterrane landen. Hierbij worden verschillende entclips gebruikt, zoals de PS2 en PS3. Deze clips bieden een goede houvast voor beide stengels, zelfs bij sterk groeiende pompoenonderstammen. De entclips zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor variëteiten eenvoudig van elkaar te onderscheiden zijn. Met deze gespecialiseerde entclips van Royal Brinkman kun je de gezondheid en productiviteit van je komkommerachtigen optimaliseren. Bij het gebruiken van de benaderingsentmethode, kun je kiezen uit de entclips:
  •  PT2: deze entclip is verkrijgbaar in de maat 10 mm.
  •  PT3: dit is verreweg de meest verkochte clip voor de benaderingsent. Deze clip is verkrijgbaar in de maten S, M en L.

Kop-ent methode

Bij de kopent wordt vaak op één zaadlob geënt, waardoor de gangbare entclips soms niet ideaal zijn. Daarom hebben we entclips ontwikkeld met extra ruimte om voldoende houvast te bieden voor de zaadlob. Door het gebruik van krachtige onderstammen is het belangrijk dat de entclip sterk genoeg is om de onder- en bovenstam goed bij elkaar te houden. Om de kopent (of Japanse entmethode) toe te passen kun je de PS1 of PS7 entclip gebruiken. De entclips hebben voldoende kracht zodat een stoksteun niet nodig is wat arbeid en materiaal bespaart. 
  • PT1: Geschikt voor verschillende stengeldiktes en verkrijgbaar in de maat 7 mm.
  • PT7: Vooral geschikt voor kleinere stengeldiktes en verkrijgbaar in de maat 6 mm. Dit is de meest gebruikte entclip voor het kopenten van komkommerachtigen.

Entclips kopen

Iedere teelt kent andere groeiomstandigheden. Het is daarom van groot belang om de juiste entclips voor je gewas te kiezen. Onze specialisten hebben een artikel geschreven waarin zij vertellen hoe je de juiste entclip kiest. Wil je een advies over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.