Entclips Tomaat & Paprika

Het enten van tomaat, paprika of aubergine gebeurt in de professionele tuinbouw vaak al bij de plantenleverancier met als doel de plant sterker te maken. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment entclips voor diverse klimaten en gewassen.

Entclips in de tuinbouw

Het enten van gewassen gebeurt vaak ook een plant sterker te maken en dus te verbeteren. Door een deel van de plant (de ent) met de onderstam van een andere plant vast te maken met een entclip vergroeien de twee delen met elkaar, waardoor een sterker gewas ontstaat. In de tuinbouw worden voor gewassen als tomaat, paprika en aubergine vaak dezelfde type entclips gebruikt. Echter is er wel een verschil met betrekking tot de keuze van een harde of zachte entclip. De PT2, PT3, PT4 en PT5 entclips worden vaak gebruikt in mediterrane klimaten, terwijl de PT7, PT8 en PT9 vaak worden gebruikt in een zachter klimaat. De modellen PT2, PT3 en PT5 zijn zonder stoksteun en PT4 is met stoksteun. Deze entclips zijn ook heel geschikt voor het enten van planten met een wat grotere diameter. De zachte en flexibele entclips PT7, PT8 (met stoksteun) en PT9 (met ribbels voor betere grip) zijn een hele goede vervanging voor de silicone entclips en zijn vervaardigd van 100% recyclebaar materiaal. De hoogwaardige grondstoffen zijn voorzien van voedselveiligheid en FDA certificaat.

Entclips voor tomaat en paprika kopen

Van plan om entclips aan te schaffen? Maar weet je niet welke entclip geschikt is voor jouw teeltsituatie? Lees dan het artikel van onze specialisten met alle tips over entclips of neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.
108 product(en) gevonden

Entclips Tomaat & Paprika

Het enten van tomaten-, paprika- of aubergineplanten wordt in de tuinbouw vaak al bij de plantenleverancier uitgevoerd om de planten sterker te maken. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment entclips, geschikt voor diverse klimaten en gewassen.

Entclips voor tomaten- en paprikateelt

In de tuinbouw worden voor gewassen zoals tomaat, paprika en aubergine vaak dezelfde typen entclips gebruikt. Er is echter een onderscheid tussen harde en zachte entclips. Bij het kweken van tomaten, paprika's en aubergines in warme landen worden vaak harde entclips gebruikt. In gematigder klimaten daarentegen wordt vaak gekozen voor flexibele (zachte) entclips. De entclips kunnen op aanvraag in verschillende kleuren (rood, groen, geel, blauw en transparant) geleverd worden.

Harde entclips 

Harde entclips zijn geschikt voor diverse toepassingen en leverbaar in alle maten van 1,2 t/m 3,0 mm:
  • PT2: Standaard clip voor mediterraan klimaat.
  • PT3: Zachtere clip met ovaalvormig gat.
  • PT4: Clip voor mediterraan klimaat met stoksteun.
  • PT5: Clip voor mediterraan klimaat met ovaalvormig gat.
De modellen PT2, PT3 en PT5 kunnen zonder stoksteun worden gebruikt, terwijl de PT4 is ontworpen met een stoksteun. Deze entclips zijn ook zeer geschikt voor het enten van planten met een grotere diameter.

Flexibele (zachte) entclips 

De flexibele entclips zijn uitstekende vervangers voor siliconen entclips en zijn vervaardigd van 100% recyclebaar materiaal. Deze hoogwaardige grondstoffen zijn voorzien van voedselveiligheidscertificaten en een FDA-certificaat, wat hun geschiktheid voor gebruik in de voedselproductie bevestigt. De flexibele entclips zijn beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen:
  • PT7: Zachte, flexibele clip voor alle klimaatsomstandigheden.
  • PT8: Zachte, flexibele clip met stoksteun en uitstekende grip.
  • PT9: Zachte, flexibele clip met extra grip voor alle klimaatsomstandigheden.
De entclips kunnen op aanvraag in verschillende kleuren (rood, groen, geel, blauw en transparant) geleverd worden. 

Entclips kopen

Iedere teelt kent andere groeiomstandigheden. Het is daarom van groot belang om de juiste entclips voor je gewas te kiezen. Onze specialisten hebben een artikel geschreven waarin zij vertellen hoe je de juiste entclip kiest. Wil je een advies over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.