Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Teeltwisseling    Folies

Plastic folie voor de tuinbouw

Plastic folie wordt in de professionele tuinbouw gebruikt voor verschillende doeleinden zoals bijvoorbeeld verduistering, isolatie of afdekken. Royal Brinkman biedt een breed assortiment plastic folie op rol voor verschillende toepassingen in de kas.

Plastic folies tuinbouw

Plastic folie wordt in de tuinbouw gebruikt voor diverse toepassingen. Plastic in de tuinbouw wordt bijvoorbeeld gebruikt voor instraling van de zon of juist het binnenhouden van warmte. Royal Brinkman biedt plastic folie in verschillende maten, kleuren en perforaties op rol. Plastic folie kent diverse toepassingen in de kas:
  • Isolerend folie; dit folie dient als isolatie in de kas en wordt voornamelijk in koude periodes toegepast, waardoor energie wordt bespaard. Dit folie, ook wel anti-condensfolie genoemd, wordt bovenin de kas of langs de gevel bevestigd om een optimaal klimaat te creëren;
  • Verduisteringsfolie; dit folie heeft twee zwarte zijdes of wit-zwarte zijde om de kas te verduisteren;
  • Substraatfolie; dit folie, ook wel loopfolie genoemd, wordt gebruikt voor het afdekken van de grond in de kas. Op deze manier begin je je nieuwe teelt weer schoon;
  • Folie voor teeltgoten; dit folie wordt gebruikt om de goten af te dekken, waardoor verspreiding van ziektes en virussen wordt beperkt; 
  • Stekfolie; dit folie wordt gebruikt om de stekjes in de zaai en stektrays in de eerste periode af te dekken, zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen;
  • Afdekfolie voor teelttafels; dit folie wordt gebruikt om teelttafels af te dekken, zodat de vorming van algen, onkruid tegen wordt gegaan.
  • Noppenfolie: dit type folie wordt gebruikt om vrachten pallets te beschermen en schade te voorkomen
Deze toepassingen kunnen verschillende doelen hebben zoals bijvoorbeeld het verlagen van het energieverbruik, optimaliseren van het kasklimaat of het beschermen van een product. Bovendien is er in de tuinbouw een toenemende aandacht voor duurzaamheid, waardoor ook biologisch afbreekbaar folie steeds vaker wordt gebruikt. Biologisch afbreekbaar folie is uitstekend geschikt voor de biologische teelt van gewassen. Aangezien plastic folie in verschillende formaten, kleuren en perforaties beschikbaar is, is het van groot belang om het juiste type folie te kiezen. Over het algemeen is folie voor de tuinbouw verkrijgbaar in transparante folie, witte folie, zwarte folie of zwart-witte folie. 

Maten van plastic folie

Ben je op zoek naar folie voor in de kas? Houd dan rekening met het inmeetverlies van de folie. Een kas lijkt op het oog vaak vlak, maar dit is in de praktijk niet altijd het geval. Je dient dus rekening te houden met het inmeetverlies van 3%. Onze specialisten adviseren je graag over het gebruik van de juiste folie en het juiste formaat.

Plastic folie kopen?

Wil je folie kopen, maar weet je welk folie geschikt is voor jouw teeltsituatie? Neem dan contact op met één van onze specialisten Teeltwisselingen. Zij adviseren je graag over de mogelijkheden van plastic folie op rol. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met je op.
Do not delete this link