Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming    Chemische bestrijding   Florgib ST voor een optimale bloeibevordering 

Florgib ST voor een optimale bloeibevordering 

Florgib ST
Geschreven door Luc Kurris | Laatste update: 25-05-2020

De totale controle over een gewas is zeer wenselijk, maar moeilijk te bereiken. Florgib ST zorgt voor een stukje extra grip op je teelt op het gebied van groeiregulering. Het middel is een groeiregulator met een multifunctionele werking. De tabletten zijn speciaal voor de sierteelt ontwikkeld en kunnen toegepast worden in bloemisterijgewassen, pot- en snijplanten. Florgib ST zorgt voor een toenemende stengelgroei en beïnvloedt ook de bloei en vruchtzetting van de plant. In dit artikel vertellen we je meer over de werking en voordelen van Florgib ST.
  
 


Wat is Florgib ST? 

Florgib ST is een groeiregulator speciaal ontwikkeld voor bloemisterijgewassen en verschillende fruitsoorten. Het middel is gebaseerd op de werkzame stof gibberellinezuur. Dit zuur is in veel plantensoorten te vinden en is dus een natuurlijke stof. Florgib ST zorgt voor het bevorderen van de stengelgroei, vruchtzetting, spruiting en zaadkieming. Ook kan het na toediening de boei beïnvloeden.  
  

Werking Florgib St 

Florgib ST kan bij veel gewassen worden ingezet en zorgt per teelt voor verschillende resultaten. Bij de potplant Spatiphyllum en de snijbloem Helleborus niger zorgt het middel ervoor dat de plant eerder en meer bloemen gaat aanmaken bij toepassing van het middel in chrysant, lysianthus en Gypsophila de lengte groei bevorderd wordt.  
  

Video

  • Bekijk de video hiernaast om te zien hoe het middel Florgib ST werkt in vergelijking met andere middelen.


Voordelen Florgib ST 

Weinig tot geen stof door tabletvorm 
Bloeivervroeging 
Bloeibevordering  
Nachtvorstbestrijding  


Toepassen Florgib ST 

Bij het toepassen van Florgib ST wordt het beste effect bereikt wanneer Florgib ST in de ochtend of avond gebruikt wordt. Op die delen van de dag is het vochtgehalte hoger en werkt het middel beter. Ook is het aan te raden het middel met een grote hoeveelheid water te gebruiken om zo een goede dekking van het gewas te creëren.  


Dosering van Florgib ST 

Voor het gebruik van Florgib ST is het goed om te weten dat er een dosering van 6-16 tabletten per 100 liter water is vastgesteld. Het middel mag een keer per teelt gebruikt worden.  

Gerelateerde producten


Meer informatie over Florgib ST 

Heb je vragen over het gebruik van Florgib ST of wil je een advies op maat ? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Luc Kurris via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur.  


Luc KurrisOver Luc Kurris

Luc Kurris, operational productmanager bij Royal brinkman, brengt met ruim 30 jarig ervaring veel kennis met zich mee over geïntegreerde gewasbescherming. Hij ondersteunt de productspecialisten die bij de telers adviezen uitbrengen. “Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik met mijn achtergrond en ervaring mijn collega’s kan sturen en bijstaan zodat zij samen met de kweker het beste resultaat kunnen behalen.”


Do not delete this link