Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Hoe voer je hommels?

Hoe voer je hommels?

Hoe voer je hommels?
Geschreven door Kevin van Kester | Laatste update: 21-10-2016

Hommels voeden zich met stuifmeel. Het grootste deel van het benodigde stuifmeel halen zij uit de bloemen in het gewas, maar in sommige gevallen is deze hoeveelheid stuifmeel niet genoeg. Een tekort aan stuifmeel heeft een negatieve invloed op de hommels en dus op het bestuivingseffect. Daarom dien je bij een tekort aan stuifmeel in het gewas de hommels handmatig te voeren. Wij leggen uit hoe je hommels in dit geval dient te voeren. 

Werkwijze hommels voeren

  • Vul een maatbeker met 55 milliliter stuifmeel. Dit is genoeg voeding voor een complete hommelkolonie voor 5 tot 6 dagen.
  • Open de hommeldoos.
  • Strooi het stuifmeel door het rooster in één hoek van de hommelkast.
  • Zorg ervoor dat er geen voeding op het rooster blijft liggen.
  • Sluit de hommelkast.

Video

  • Bekijk de video hiernaast om te zien hoe hommels gevoerd dienen te worden.


Gerelateerde artikelen


Meer informatie over hommels voeren?

Heb je vragen over het voeren van hommels, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met Kevin van Kester via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Kevin KesterOver Kevin van Kester

Kevin van Kester, specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement van biologische gewasbescherming, is sinds 2013 werkzaam bij Royal Brinkman. Op basis van IOBC-richtlijnen monitort hij structureel de kwaliteit van biologische producten van diverse producenten in Europa. “Mijn motivatie is om op deze manier bij te dragen aan een hogere effectiviteit van de biologische bestrijding in de tuinbouw waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn.”


Do not delete this link