Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Kwaliteitsmanagement voor natuurlijke vijanden

Kwaliteitsmanagement voor natuurlijke vijanden

Kwaliteitsmanagement van natuurlijke vijanden
Geschreven door Kevin van Kester | Laatste update: 01-09-2018

Natuurlijke vijanden
zijn levende organismen en zijn daardoor zeer kwetsbare producten in de biologische gewasbescherming. Verschillende factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid hebben invloed op de kwaliteit van de producten. Daarom is het van belang dat deze kwaliteit continu gemonitord wordt. Het kwaliteitsteam van de afdeling Gewasbescherming & desinfectie houdt zich dagelijks bezig met kwaliteitsmanagement van de versproducten. Dit kwaliteitsmanagement is onderverdeeld in twee onderdelen: kwaliteitsbewaking en diepte-onderzoek.

Kwaliteitsbewaking

Om de kwaliteit van de producten te kunnen waarborgen, onderwerpt ons kwaliteitsteam onze producten dagelijks steekproefsgewijs aan een controle op drie punten:
  • Transport: de temperatuur tijdens en de duur van het transport kunnen de kwaliteit van het product beïnvloeden. Door tijdens het transport metingen te doen en de gegevens hiervan achteraf uit te lezen, kunnen we bepalen hoe het transport verlopen is en op welke punten het transport verbeterd kan worden.
  • Verpakking: het kwaliteitsteam controleert de verpakking op schade, positie en label bij binnenkomende en uitgaande producten. Ook worden bepaalde uitgaande pakketten vanuit Royal Brinkman verpakt met ice packs om de koelketen gesloten te houden.
  • Conditie van het product: bij het bepalen van de conditie van het product kijken we naar de versheid, het ontwikkelingsstadium van het product en de aantallen.

Gerelateerde producten

Diepte-onderzoek

Naast de kwaliteitsbewaking, voert het kwaliteitsteam ook diepte-onderzoek uit om te kunnen garanderen dat de producten voldoen aan de vereisten zoals opgesteld door het IOBC. Hierbij wordt bijvoorbeeld gemeten wat het uitkomstpercentage en de geslachtsverhouding van een product is, maar ook hoe veel bestrijders er in een verpakking zitten. Naast laboratoriumonderzoek voert Royal Brinkman ook kwaliteitscontrole uit in het gewas. Al deze gegevens worden gebruikt bij het opbouwen van een data archief, waarmee gestuurd kan worden op leverancierskeuze.

Strategische leverancierskeuze

Royal Brinkman biedt natuurlijke vijanden van verschillende leveranciers aan. Er is gekozen voor een strategische leverancierskeuze, zodat altijd het beste product aangeboden kan worden. Het eerder genoemde diepte-onderzoek en het bijbehorende data archief laten zien welke leveranciers wel en welke leveranciers niet voldoen aan de gestelde eisen. In het laatste geval kan Royal Brinkman overschakelen op het alternatief van een andere leverancier die wél aan de eisen voldoet, om zo de kwaliteit van de natuurlijke vijanden te kunnen garanderen.
Vragen over kwaliteitsmanagement

Heb je vragen over het kwaliteitsmanagement van Royal Brinkman? Neem dan contact op met kwaliteitscontroleur Kevin van Kester, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Kevin KesterOver Kevin van Kester

Kevin van Kester, specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement van biologische gewasbescherming is sinds 2013 werkzaam bij Royal Brinkman. Op basis van IOBC-richtlijnen monitort hij structureel de kwaliteit van biologische producten van diverse producenten in Europa. “Mijn motivatie is om op deze manier bij te dragen aan een hogere effectiviteit van de biologische bestrijding in de tuinbouw waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn.”

Do not delete this link