Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank   Gewasbescherming   Chemische gewasbescherming    Een stevig en compact gewas met Pirouette  

Een stevig en compact gewas met Pirouette  

Pirouette
Geschreven door Luc Kurris | Laatste update: 29-05-2020

Voor sommige teelten – en met name sierteeltgewassen - is het belangrijk dat planten compact blijven. De groeiregulator Pirouette is daarvoor een geschikt middel. Wanneer je een meer compacte plant met kleinere internodiën wenst, is Pirouette het geschikte middel. Deze groeiregulator is ontwikkeld voor perk- pot en vaste planten (sierteelt onder glas). In dit artikel vertellen we je meer over de werking, toepassing en voordelen van Pirouette.  
  


Wat is Pirouette? 

Pirouette is een effectieve groeiregulator met verkorting van de groei, kleinere internodiën en een meer compacte plant als resultaat. Door deze veranderingen krijgt de plant in specifieke teelten hogere verkoopwaarde. Het middel is toegelaten in veel verschillende sierteeltgewassen in de glastuinbouw. Doordat het in vloeibare vorm wordt geleverd, is het makkelijk te gebruiken en doseren.  


Werking Pirouette 

Pirouette is gebaseerd op de werkzame stof paclobutrazol, die de natuurlijke groeihormoon van de plant remt.  Pirouette vermindert de celstrekking door remming van de gibberelline biosynthese. Doordat Pirouette minder celstrekking geeft, resulteert dit in kortere stevigere stelen, een donkere blad kleur en daarmee aantrekkelijkere planten.


Voordelen Pirouette 

Sterke groeiregulering 
Makkelijk te gebruiken en doseren 
Wereldwijd bewezen resultaten 
Verhoogt de verkoopwaarde 
Bevordering van de vertakking en scheuten  
 

Gerelateerde producten


Toepassen van Pirouette 

Pirouette wordt via een bladbehandeling toegepast en opgenomen via de stengels, bladeren en wortels van de plant. Vervolgens verplaatst het middel zich en remt het de groeipunten af. Voor het gebruik van Pirouette is het goed om te weten dat het middel alleen op een droog gewas met gesloten blad (gesloten nervatuur) gespoten mag worden.  

 

Dosering van Pirouette 

De dosering van Pirrouette is afhankelijk van teelt, cultivar en teeltomstandigheden en daarom moeilijk te geven. Er is erg veel ervaring met dit product in veel teelten. Teeltvoorlichters of onze Productspecialisten Gewasbescherming kunnen u hierbij ondersteunen. Pirrouette heeft echter een gunstig etiket met voldoende toepassingen per jaar.

 
 


Meer informatie over Pirouette

Heb je vragen over de toepassing van Pirouette of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Luc Kurris via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur.  

Luc KurrisOver Luc Kurris

Luc Kurris, operational productmanager bij Royal brinkman, brengt met ruim 30 jarig ervaring veel kennis met zich mee over geïntegreerde gewasbescherming. Hij ondersteunt de productspecialisten die bij de telers adviezen uitbrengen. “Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik met mijn achtergrond en ervaring mijn collega’s kan sturen en bijstaan zodat zij samen met de kweker het beste resultaat kunnen behalen.”


Do not delete this link