Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Chemische gewasbescherming    Effectief verleiden met Sugarbait

Effectief verleiden met Sugarbait 

Lokmiddel Sugarbait
Geschreven door Jan Krouwer | Laatste update: 23-01-2020

Sugarbait is een vloeibare lokstof dat zuigende insecten uit hun schuilplaats lokt. Hierdoor verbetert het resultaat van een bespuiting. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen, werking en toepassing van Sugarbait.  


✔ Biologisch afbreekbaar   ✔ Makkelijk in gebruik    Niet schadelijk voor natuurlijke vijanden


Wat is Sugarbait? 

Sugarbait is een vloeibare hulpstof, ook wel suikerlokstof genoemd, die de chemische of biologische gewasbescherming ondersteunt. Door Sugarbait toe te voegen aan de spuitoplossing worden schadelijke insecten (met name trips) aangetrokken. Hierdoor zijn ze effectiever te raken. Sugarbait bestaat uit een waterige oplossing van geïnverteerde suikers afkomstig uit een suikerbietenproces. 


Voordelen van Sugarbait

Niet schadelijk voor natuurlijke vijanden
Geeft geen gewasschade bij etiketdosering 
Geen negatieve invloed op werking van andere middelen 
Biologisch afbreekbaarToepassen van Sugarbait

Voor de beste werking van het middel is de dosering 100-400 ml Sugarbait op 100 liter water. Over het algemeen volstaat een dosering van 200 ml. Soms zit er op gewassen (bijvoorbeeld bij anjers) een gevoelige waslaag op de bladeren. Bij een hogere dosering Sugarbait kan dat ervoor zorgen dat er kleine vlekjes op het blad ontstaan. Indien je geen ervaring hebt met Sugarbait in het gewas dan is het uitvoeren van een proefbespuiting met verschillende doseringen aan te bevelen.

Gerelateerde producten


Meer informatie over Sugarbait

Heb je vragen over het gebruik van Sugarbait of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 

Jan KrouwerOver Jan Krouwer

Jan Krouwer, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft al ruim 40 jaar ervaring in de sector. Hij is hét aanspreekpunt op het gebied van groeiregulatie en knaagdierbestrijding. Het leukste aan zijn werk vind hij de beweging binnen de branche. “Dat ik al zo lang in dezelfde sector werk heeft alles te maken met de continue innovatie. Geen jaar is hetzelfde en dat geeft regelmatig nieuwe uitdagingen!”


Do not delete this link