Wat zijn veiligheidsbladen?

Veiligheidsbladen (ook wel veiligheidsinformatiebladen genoemd) zijn documenten waarin informatie staat over de risico's van een gewasbeschermingsmiddel of andere gevaarlijke stof/product. Ook staat erin beschreven hoe je op een veilige manier met het product om kan gaan, zodat de gezondheidsrisico's en milieurisico's zo goed mogelijk beperkt worden. Daarnaast kunnen werkgevers de veiligheidsbladen gebruiken om werkinstructies op te stellen voor werknemers.

Mijn veiligheidsbladen

Via de webshop is het mogelijk om de veilgheidsbladen per product terug te vinden. De veiligheidbladen zijn als PDF-bestand toegevoegd op de artikelpagina onder het artikel. Hierdoor beschik je altijd over het meest recente veiligheidsblad. Daarnaast vind je onder de functie "Mijn veiligheidsbladen" een overzicht van alle veiligheidsbladen van de gewasbeschermingsmiddelen die je via Royal Brinkman hebt aangekocht
.


Veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen en biocides

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en Biocides veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en het veiligheidsblad. Gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn onderworpen aan landelijke toelatingen voor gebruik. Controleer bij de autoriteiten (voor Nederland www.ctgb.nl) de toelating voor gebruik in een bepaald land.


VeiligheidsbladenJan
Vragen over veiligheidsbladen

Heb je vragen over veiligheidsbladen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Gerelateerde artikelen
- Veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen
- Soorten chemische gewasbescherming
- Gebruiksinformatie over gewasbeschermingsmiddelen
- Veiligheidsbladen
- Gevarensymbolen / CLP-pictogrammen
- W-nummers bij etiketwijzigingen
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten