Wat is een veiligheidsinformatieblad?

Een veiligheidsinformatieblad (ook wel veiligheidsblad genoemd) is een documenten waar informatie staat over de risico's van een gewasbeschermingsmiddel of een andere gevaarlijke stof/product. Ook staat erin beschreven hoe je op een veilige manier met het product om kan gaan, zodat de gezondheidsrisico's en milieurisico's zo goed mogelijk beperkt worden. Daarnaast kunnen werkgevers een veiligheidsinformatieblad gebruiken om werkinstructies op te stellen voor werknemers.

Mijn veiligheidsbladen

Via de webshop is het mogelijk om het veiligheidsinformatieblad per product terug te vinden. De veiligheidsinformatiebladen zijn als PDF-bestand toegevoegd op de artikelpagina onder het artikel. Hierdoor beschik je altijd over het meest recente veiligheidsblad. Daarnaast vind je onder de functie "Mijn veiligheidsbladen" een overzicht van alle veiligheidsinformatiebladen van de gewasbeschermingsmiddelen die je via Royal Brinkman hebt aangekocht
.


Veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen en biocides

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en Biocides veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en het veiligheidsinformatieblad. Gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn onderworpen aan landelijke toelatingen voor gebruik. Controleer bij de autoriteiten (voor Nederland www.ctgb.nl) de toelating voor gebruik in een bepaald land.


VeiligheidsbladenJan
Vragen over veiligheidsinformatiebladen

Heb je vragen over veiligheidsinformatiebladen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Jan Krouwer via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.