Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop     Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie     Veilig werken     Wat is een veiligheidsblad?


Wat is een veiligheidsinformatieblad?

VeiligheidsbladenGeschreven door Leonie van Rooijen | Laatste update: 06-11-2019

Een veiligheidsinformatieblad (ook wel veiligheidsblad genoemd) is een documenten waar informatie staat over de risico's van een gewasbeschermingsmiddel of een andere gevaarlijke stof/product. Ook staat erin beschreven hoe je op een veilige manier met het product om kan gaan, zodat de gezondheidsrisico's en milieurisico's zo goed mogelijk beperkt worden. Daarnaast kunnen werkgevers een veiligheidsinformatieblad gebruiken om werkinstructies op te stellen voor werknemers.


Mijn veiligheidsbladen

Via de webshop is het mogelijk om het veiligheidsinformatieblad per product terug te vinden. De veiligheidsinformatiebladen zijn als PDF-bestand toegevoegd op de artikelpagina onder het artikel. Hierdoor beschik je altijd over het meest recente veiligheidsblad. Daarnaast vind je onder de functie "Mijn veiligheidsbladen" een overzicht van alle veiligheidsinformatiebladen van de gewasbeschermingsmiddelen die je via Royal Brinkman hebt aangekocht
.


Veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen en biocides

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en Biocides veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en het veiligheidsinformatieblad. Gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn onderworpen aan landelijke toelatingen voor gebruik. Controleer bij de autoriteiten (voor Nederland www.ctgb.nl) de toelating voor gebruik in een bepaald land.


Veiligheidsbladen

Vragen over veiligheidsinformatiebladen

Heb je vragen over veiligheidsinformatiebladen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met een van onze gewasbeschermingsspecialisten via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector. Voordat zij in 2018 bij Royal Brinkman kwam werken, heeft zij ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven in de tuinbouwsector als specialist gewasbescherming. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. “Ik vind openheid en eerlijke communicatie met de klant zeer belangrijk.”


Do not delete this link