Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Wat betekenen de symbolen op de productetiketten van biologische bestrijders?

Wat betekenen de symbolen op de productetiketten van biologische bestrijders?

Op de verpakking van biologische bestrijders zijn symbolen aangebracht die aangeven hoe je het product dient te gebruiken voor het beste resultaat. Hieronder vind je een overzicht van deze symbolen en de betekenis ervan. 

Wat betekenen de symbolen op de productetiketten van biologische bestrijders?
Laatste update: 12-11-2019

Temperatuur tijdens opslag

Temperatuur tijdens opslagDit symbool geeft aan bij welke temperatuur je het materiaal dient op te slaan. Houd je hier strikt aan om de kwaliteit van het product te waarborgen. Om biologische gewasbescherming onder de juiste omstandigheden op te slaan, kan je gebruik maken van een biocel.

Liggend vervoeren/opslaan

Liggend vervoeren/opslaanSommige producten kunnen beter liggend vervoerd worden. Kokers kunnen bijvoorbeeld beter liggend vervoerd worden, omdat roofmijten de neiging hebben om naar boven te kruipen wanneer de koker rechtop staat, waardoor de verdeling in de koker en ook in gewas niet homogeen is. 

Kweekzakjes horizontaal vervoeren/opslaan

Kweekzakjes horizontaal vervoeren/opslaanEr zijn ook producten die juist beter horizontaal vervoerd kunnen worden. Deze producten zijn te herkennen aan dit symbool.


Fles openen in de kas

Openen in de kasStaat dit symbool op de verpakking, dan kan je de fles het beste pas openen in de kas, omdat de biologische bestrijders direct uit de verpakking komen.

Doos met sluipwespkaartjes openen in de kas

Box openen in de kasDit symbool kan je terugvinden op een doos met sluipwespkaartjes. Is dit het geval, dan kan je de doos het beste pas openen in de kas, omdat de biologische bestrijders direct uit de verpakking komen.

Kweekzakjes openen in de kas

Kweekzakjes openen in de kasOok sommige kweekzakjes kunnen het beste pas geopend worden in de kas. Deze producten herken je aan dit symbool.


Kweekzakjes scheuren langs de perforatielijn

Kweekzakjes scheuren langs de perforatielijnDit symbool geeft aan dat je de kweekzakjes dient te scheuren langs de perforatielijn. Op deze manier voorkom je dat het zakje scheurt en de inhoud er direct uit valt.

Kweekzakjes/Sluipwespkaartjes in het gewas ophangen

Kweekzakjes of sluipwespkaartjes in het gewas ophangenIndien een product is voorzien van dit symbool, dan dienen de kweekzakjes of sluipwespkaartjes in het gewas opgehangen te worden.

Fles draaien/schudden voor gebruik

Fles draaien/schudden voor gebruikSommige producten dien je te draaien of schudden voor gebruik. Dit is het geval wanneer producten zijn voorzien van dit symbool. 

Geen blootstelling aan direct zonlicht

Geen blootstelling aan direct zonlichtBij biologische bestrijders heb je te maken met een levend product. Dit mag in de meeste gevallen niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, omdat de bestrijders dan sterven. 

Poppen niet aanraken met de vingers

Poppen niet aanraken met de vingersDit symbool geeft aan dat je de poppen niet mag aanraken met de vingers. Het aanraken van de poppen kan namelijk een negatief effect hebben op de werking van het product.

Uitzetten m.b.v. intro-box

Uitzetten m.b.v. introboxDit symbool geeft aan dat je het materiaal het beste kan uitzetten met behulp van een introbox. Dit is een kartonnen doosje met ophanghaakje dat gebruikt kan worden voor het schoon en overzichtelijk introduceren van diverse biologische bestrijders.

Uitzetten door te strooien over het blad

Uitzetten door te strooien over het bladDit symbool geeft aan dat je het materiaal dient uit te strooien over het blad. Bij sommige producten hoef je alleen de dop van de fles te draaien; bij producten met dit symbool moeten de biologische bestrijders direct over het gewas verdeeld worden.  

Product uitstrooien op de grond/het substraat

Product uitstrooien op de grond/substraatDit symbool geeft aan dat je het materiaal dient uit te strooien op de grond of het substraat. 

Gerelateerde producten
Vragen over de symbolen op de productetiketten van biologische bestrijders
Heb je vragen over de symbolen op de productetiketten van biologische bestrijders, of wil je graag een advies op maat over het gebruik van een bepaald product? Neem dan contact op met Quality Controller Kevin van Kester via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 

Kevin KesterOver Kevin van Kester

Kevin van Kester, specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement van biologische gewasbescherming is sinds 2013 werkzaam bij Royal Brinkman. Op basis van IOBC-richtlijnen monitort hij structureel de kwaliteit van biologische producten van diverse producenten in Europa. “Mijn motivatie is om op deze manier bij te dragen aan een hogere effectiviteit van de biologische bestrijding in de tuinbouw waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn.”


Do not delete this link