Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Kennisbank  Meststoffen  Algemeen  Geblende meststoffen


Wat zijn de voordelen van geblende meststoffen of samengestelde big bags?

Steeds vaker wordt in de tuinbouw gebruik gemaakt van geblende meststoffen, ook wel samengestelde big bags genoemd. Hierbij worden verschillende vaste meststoffen door een meststoffenproducent met elkaar gemengd op basis van de wensen van een teler – waarbij de meststoffen hun oorspronkelijke eigenschappen behouden. Op deze manier ontstaat een op maat gemaakte mix. Maar wat zijn de voordelen van geblende meststoffen? In dit artikel geeft onze specialist uitleg.

Wat zijn geblende meststoffen?

Geblende meststoffen zijn een mix van enkelvoudige meststoffen die tijdens het productieproces gemixt worden tot een kant-en-klaar bemestingsrecept en daarna verpakt worden in big bags. Dit betekent dat alle meststoffen gemixt in de bigbags zitten en niet laag voor laag, oftewel op elke plaats in de big bag is dezelfde samenstelling aanwezig.
Dit voorkomt harde lagen en geeft een snelle, soepele uitstort in de mestbak.


Geblende meststoffen

Voordelen van geblende meststoffen

Geblende meststoffen of samengestelde big bags hebben meerdere voordelen:
  • Geblende meststoffen hebben een betere oplosbaarheid. Hierdoor ontstaat een heldere oplossing in de mestbak, blijft er minder product op de bodem liggen en heb je dus minder snel last van een verstopte mestbak.
  • De meststoffen kunnen direct vanuit de big bags gedoseerd worden. Dit scheelt veel tijd en het maakt het aanmaken van de mestbakken lichter en eenvoudiger.
  • Doordat de mix afgepast is, kan je efficiënter werken en is er minder sprake van verspilling van meststoffen. Dit zorgt voor een flinke besparing.

Spoorelementen

Geblende meststoffen bevatten geen spoorelementen. Voeg daarom voor een optimale groei van het gewas nog losse spoorelementen toe, eventueel in chelaatvorm. Je kan ook kiezen voor een op maat gemaakte spoorelementenmix. Laat je hierover adviseren door een van onze specialisten.

Geblende meststoffen

Peter en Jaap
Vragen over het gebruik van geblende meststoffen

Heb je vragen over het gebruik van geblende meststoffen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met onze meststoffenspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Gerelateerde artikelen
- Hoe sla je (vloeibare) meststoffen op?
- Hoe kan je je teelt sturen met pH en EC?
- Hoe bereken je de opslagcapaciteit van meststoffen?
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten

Do not delete this link