Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Meststoffen    Algemeen    Geblende meststoffen

Wat zijn de voordelen van geblende meststoffen of samengestelde big bags?

Wat zijn de voordelen van geblende meststoffen of samengestelde big bags?
Geschreven door Han van der Kooij | Laatste update: 11-04-2018

Steeds vaker wordt in de tuinbouw gebruik gemaakt van geblende meststoffen, ook wel samengestelde big bags genoemd. Hierbij worden verschillende vaste meststoffen door een meststoffenproducent met elkaar gemengd op basis van de wensen van een teler – waarbij de meststoffen hun oorspronkelijke eigenschappen behouden. Op deze manier ontstaat een op maat gemaakte mix. Maar wat zijn de voordelen van geblende meststoffen? In dit artikel geeft onze specialist uitleg.

Wat zijn geblende meststoffen?

Geblende meststoffen zijn een mix van enkelvoudige meststoffen die tijdens het productieproces gemixt worden tot een kant-en-klaar bemestingsrecept en daarna verpakt worden in big bags. Dit betekent dat alle meststoffen gemixt in de bigbags zitten en niet laag voor laag, oftewel op elke plaats in de big bag is dezelfde samenstelling aanwezig.
Dit voorkomt harde lagen en geeft een snelle, soepele uitstort in de mestbak. 

In de onderstaande video zie je hoe je arbeid & tijd kunt besparen met geblende meststoffen.


Voordelen van geblende meststoffen

Geblende meststoffen of samengestelde big bags hebben meerdere voordelen:
  • Geblende meststoffen hebben een betere oplosbaarheid. Hierdoor ontstaat een heldere oplossing in de mestbak, blijft er minder product op de bodem liggen en heb je dus minder snel last van een verstopte mestbak.
  • De meststoffen kunnen direct vanuit de big bags gedoseerd worden. Dit scheelt veel tijd en het maakt het aanmaken van de mestbakken lichter en eenvoudiger.
  • Doordat de mix afgepast is, kan je efficiënter werken en is er minder sprake van verspilling van meststoffen. Dit zorgt voor een flinke besparing.

Sporenelementen

Geblende meststoffen bevatten geen sporenelementen. Voeg daarom voor een optimale groei van het gewas nog losse sporenelementen toe, eventueel in chelaatvorm. Je kan ook kiezen voor een op maat gemaakte sporenmix. Laat je hierover adviseren door een van onze specialisten.

Geblende meststoffenVragen over het gebruik van geblende meststoffen

Heb je vragen over het gebruik van geblende meststoffen, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met onze meststoffenspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Han van der KooijOver Han van der Kooij

Han van der Kooij, productspecialist meststoffen bij Royal Brinkman, begrijpt de klant als geen ander. Na zelf ruim 26 jaar teler te zijn geweest, weet hij wat er allemaal bij komt kijken en waar telers tegenaanlopen. Zijn eigen kennis ervaringen omzetten in een stuk advies waar een telers iets aan heeft, is iets wat hij zo leuk vindt aan zijn werk. “Als ik zie dat dit goede resultaten oplevert, dan ben ik tevreden.”


Do not delete this link