Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank   Gewasverzorging   Wat is YaraTera Easyfeed

Wat is YaraTera Easyfeed?

YaraTera Easyfeed
Geschreven door Jaap Lubbersen | Laatste update: 02-09-2020

In de glastuinbouw wordt volop gebruik gemaakt van meststoffen, voor een gezonde groei van het gewas. Hierin zijn verschillende mogelijkheden, waaronder in een vloeibare vorm. Maar wat als je over wilt stappen van vast naar vloeibaar? Dat kan een hoop kosten met zich meebrengen. Met YaraTera Easyfeed wordt de stap van vast naar vloeibaar een stuk laagdrempeliger gemaakt. 


Over YaraTera Easyfeed

Dankzij de ontwikkeling van de YaraTera Easyfeed is een nieuwe manier in het gebruik van vloeibare meststoffen mogelijk. Het bestaat namelijk uit een veilige doseerunit en opslag in één. De YaraTera Easyfeed is dus een container, waarin zowel 7 enkelvoudige meststoffen (de A- en B-bak), als de meststoffen opslag te vinden zijn.

Deze ‘plug and play’ container wordt uitgerust met meststoffen naar keuze en wordt daarna compleet geleverd. Er kan worden gekozen uit de volgende meststoffen uit de YaraTera Substrafeed productlijn: 


Waarom YaraTera Easyfeed?

Het zal niet voor iedereen nodig zijn om voor de YaraTera Easyfeed te kiezen. Als men al een meststoffenruimte heeft die aan alle wetgevingen voldoet, is het minder interessant om de Easyfeed container aan te schaffen. Wanneer de meststoffenruimte verouderd is en er geen behoefte is aan een flinke investering, kan de Easyfeed container een oplossing bieden. Ook is het goed geschikt voor telers die van vaste naar vloeibare meststoffen willen veranderen of wanneer er sprake is van een huurtuin. Als dit het geval is, is het niet altijd gewenst om te investeren in een dure meststoffenruimte en kan de Easyfeed container een hele interessante keuze zijn.

Tot slot, heb je bij het gebruik van de YaraTera Easyfeed container geen last meer van stof, het tillen van zware zakken of veel afval door de lege zakken. 

Dankzij de ontwikkeling van YaraTera Easyfeed is er meer mogelijk met betrekking tot vloeibare meststoffen. Zo heeft het meerdere voordelen:  
 • Mobiele (verplaatsbare) unit 
 • Combinatie van een ‘Safe by Choice’ opslag en een doseerinstallatie
 • Geschikt voor bestaande bedrijven of nieuwbouwprojecten
 • Makkelijk aan te sluiten op de huidige mest installatie
 • Inclusief TMS niveaumeting
 • Mogelijk de mestbakken automatisch aan te vullen met één druk op de knop
 • Relatief lagere investering

Gerelateerde producten


Hoe werkt de Easyfeed container?

De Easyfeed container wordt kant en klaar afgeleverd. Dan wordt de container voor de telers aangesloten, waarvoor aansluitpunten, stroom, schoon water en een internetverbinding nodig zijn. Daarbij wordt ook het werkend maken van de container en het onderhoud ervan voor je geregeld.

De YaraTera Easyfeed is gemakkelijk in het gebruik, dankzij de automatische A- en B-bak doseerunit met touchscreen. Naast de meststoffen die zich in de container bevinden, kunnen er ook extra elementen worden meegegeven in de bemesting. Bovendien kunnen alle recepten worden opgeslagen, zodat deze bij het volgende gebruik gemakkelijk kunnen worden ingesteld.   

Met de YaraTera Easyfeed container kan de voorraad van de meststoffen worden ingezien via het Internet en wordt de voorraad automatisch op peil gehouden. 


Wat is er nodig voor de Easyfeed container?

Als je de YaraTera Easyfeed container overweegt, moeten de volgende zaken op de tuin aanwezig zijn:
 • Stroom;
 • (Leiding) water;
 • Voedingswater aansluiting naar kas;
 • Ruimte voor 40ft container.Meer informatie over YaraTera Easyfeed

Heb je vragen over YaraTera Easyfeed of wil je een advies op maat? neem dan contact op met gewasverzorgingsspecialist Jaap Lubbersen via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op- op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 
Jaap Lubbersen Over Jaap Lubbersen

Jaap Lubbersen is intern productspecialist Gewasverzorging bij Royal Brinkman en heeft al ruim 13 jaar ervaring in de Glastuinbouw. “Als intern productspecialist houd ik me dagelijks bezig met allerlei vraagstukken van telers. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om in samenwerking met een teler op zoek te gaan naar het juiste antwoord op zijn vraagstuk, of het nou gaat over een gezond en vitale teelt, wetgeving of veiligheid.”


Do not delete this link