Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie    Kasdek reinigen | Dit is de veiligste manier

Kasdek reinigen | Dit is de veiligste manier

Veilig het kasdek reinigen
Geschreven door Roger de Jagher | Laatste update: 26-08-2022

Lichttransmissie is een belangrijke factor voor het behalen van een goed teelt- en oogstresultaat. Binnen korte tijd wordt namelijk de eerste vervuiling zichtbaar op het glas van het kasdek en ontstaat er aangroei in de goten. Hierdoor gaan er (vele) procenten licht verloren. Dat is zonde! Je voorkomt dit door regelmatig het kasdek te reinigen, maar hoe doe je dit veilig?

Veiligheidsmaatregelen bij handmatig kasdek reinigen

Werken op hoogte brengt allerlei gevaren met zich mee. Daarom is het heel belangrijk om bij werkzaamheden zoals het handmatig reinigen van een kasdek de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het dragen van een veiligheidsharnas. Op deze manier wordt bij een eventuele val de kracht van de val zo veel mogelijk gedempt, zodat het lichaam zo min mogelijk van de klap hoeft op te vangen. Maak bij het handmatig reinigen van het kasdek ook altijd gebruik van een gootwagen. Dit maakt het lopen door de goten eenvoudiger, doordat het houvast biedt en je dus stabieler bent.

Video: Removit verwijdert al uw Q en D producten


Glasreinigers

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Kasdek reinigen met een dekwasser

Het kasdek reinigen is het veiligste wanneer je gebruikmaakt van een dekwasser (ook wel kasdekreiniger genoemd). Een dekwasser is een machine met borstels die geplaatst is op een platform dat zich automatisch over de kappen van het kasdek beweegt. Door een dekwasser te gebruiken, is het niet langer nodig om werknemers gevaarlijke werkzaamheden op het kasdek uit te laten voeren. De bediening van de kasdekreiniger gebeurt veilig vanaf de grond en eventueel geheel automatisch.Veiligheidsmaatregelen in de kas

Niet alleen op de kas moet je rekening houden met veiligheid; ook in de kas moeten veiligheidsmaatregelen getroffen worden tijdens het reinigen van het kasdek. Het is belangrijk dat er nooit iemand aanwezig is in de kasafdeling waarvan het kasdek gereinigd wordt - of dit nu handmatig of met behulp van een dekwasser gebeurt. Het breken van een ruit (of erger) kan namelijk ook leiden tot ongevallen.

Meer informatie over het reinigen van het kasdek

Heb je vragen over het veilig reinigen van het kasdek, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met onze schermmiddelenspecialist, of stel je vraag via onderstaand formulier. Wanneer je je vraag stelt via onderstaand formulier, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

}

Roger de JagherOver Roger de Jagher

Met meer dan 30 jaar ervaring en ruime kennis op het gebied van coatings en schermmiddelen adviseert Roger graag over welke coating of schermmiddel het meest geschikt is voor een teler en de teelt. Roger kent bijna alle facetten van zijn specialisme, ook op internationaal gebied dankzij het vele reizen in zijn carrière. Met zijn brede kennis en ervaring in de tuinbouwsector is hij in staat om persoonlijk advies te geven over een optimaal klimaat voor uw gewas. Hij weet wat er speelt in de sector en denkt als partner mee om tot de beste oplossing te komen.

Do not delete this link