Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Mechanisatie    Kasdek reinigen | Dit is de veiligste manier

Kasdek reinigen | Dit is de veiligste manier

Veilig het kasdek reinigen
Geschreven door schermmiddelen specialist | Laatste update: 23-01-2019

Lichttransmissie is een belangrijke factor voor het behalen van een goed teelt- en oogstresultaat. Binnen korte tijd wordt de eerste vervuiling zichtbaar op het glas van het kasdek en ontstaat er aangroei in de goten. Hierdoor gaan er (vele) procenten licht verloren. Zonde! Dit proberen telers zo veel mogelijk te voorkomen door regelmatig het kasdek te reinigen. Maar hoe kan je veilig het kasdek reinigen? Onze specialist vertelt er in dit artikel meer over.


Veiligheidsmaatregelen bij handmatig kasdek reinigen

Werken op hoogte brengt allerlei gevaren met zich mee. Daarom is het heel belangrijk om bij werkzaamheden zoals het handmatig reinigen van een kasdek de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen, zoals het dragen van een veiligheidsharnas. Op deze manier wordt bij een eventuele val de kracht van de val zo veel mogelijk gedempt, zodat het lichaam zo min mogelijk van de klap hoeft op te vangen. Maak bij het handmatig reinigen van het kasdek ook altijd gebruik van een gootwagen. Dit maakt het lopen door de goten eenvoudiger, doordat het houvast biedt en je dus stabieler bent.

Video: Removit verwijdert al uw Q en D producten


Glasreinigers

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Kasdek reinigen met een dekwasser

Het kasdek reinigen is het meest veilig wanneer er gebruik wordt gemaakt een dekwasser (ook wel kasdekreiniger genoemd). Een dekwasser is een machine met borstels die is geplaatst op een platform dat zich automatisch over de kappen van het kasdek beweegt. Door een dekwasser te gebruiken, is het niet langer nodig om werknemers gevaarlijke werkzaamheden op het kasdek uit te laten voeren. De bediening van de kasdekreiniger gebeurt veilig vanaf de grond, en eventueel geheel automatisch.Veiligheidsmaatregelen in de kas

Niet alleen op de kas moet je rekening houden met veiligheid; ook in de kas moeten veiligheidsmaatregelen getroffen worden tijdens het reinigen van het kasdek. Het is belangrijk dat er nooit iemand aanwezig is in de kasafdeling waarvan het kasdek gereinigd wordt - of dit nu handmatig of met behulp van een dekwasser gebeurt. Het breken van een ruit (of erger) kan namelijk ook leiden tot ongevallen.

Meer informatie over het reinigen van het kasdek

Heb je vragen over het veilig reinigen van het kasdek, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met onze schermmiddelen specialist, of stel je vraag via onderstaand formulier. Wanneer je je vraag stelt via onderstaand formulier, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Do not delete this link