Wat zijn de verpakkingstrends voor de groenteteelt & sierteelt?

De wereld om ons heen is volop in beweging: zo ook de wereld van verpakkingen. De behoefte van de consument verandert hierin mee. Waar een simpele, standaard verpakking vroeger voldeed, wil de huidige consument verrast worden. Om op te vallen in de markt, is het daarom van belang op deze behoefte in te spelen en verpakkingstrends toe te passen op jouw product.

Conceptontwikkeling

De afdeling Packaging & Design kan telers en telersgroepen in de groente- en sierteelt professioneel verder begeleiden in conceptontwikkeling. Op basis van de missie, visie, kernwaarden en afzetstrategie begeleiden we de telers in de positionering in de markt. Hierbij houden we rekening met de marktsituatie, de afzetkanalen, de consumentdoelgroepen en de trends in de markt. Door duidelijke keuzes te maken en focus aan te brengen, kunnen we gezamenlijk een goed concept ontwikkelen en telers ondersteunen in de gemaakte strategische keuzes. We werken bij conceptontwikkeling in een aantal fases: kennismaking, onderzoeksfase, conceptontwikkelingsfase, implementatie en bijsturing. Tijdens het traject is er 1-op-1 contact en begeleiding.   

Totaalconcept

Wij kunnen een totaalconcept aanbieden door:
1. Kennis van de markt (advisering)
2. Directe afspraken met leveranciers, nationaal en internationaal
3. Onze grafische creatieve designers

Trends

Royal Brinkman werkt samen met Sandra Könings, een gerenommeerde trendwatcher, om de concepten op de juiste consumentstijlgroepen te laten aansluiten en op de hoogte te blijven van de laatste trends. Onze creatieve designers zorgen ervoor dat de keuze in consumentendoelgroep aansluit op de juiste trendkleuren, lettertypes en vormgeving.

Onze grafisch ontwerpsters volgen de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen en ontwerp, zowel online als op beurzen en trendseminars, zodat zij je kunnen adviseren over de nieuwste trends. Hieronder vind je een aantal sfeerimpressies van de trends voor 2018 / 2019.


 
   

 
Gerard en Sonja
Meer informatie over verpakkingstrends
Wil je meer informatie over de verschillende verpakkingstrends, of ben je benieuwd welke trend het beste past bij jouw product en doelgroep? Neem dan vrijblijvend contact op een van onze verpakkingsspecialisten, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Gerelateerde productvideo's


Gerelateerde artikelen

- Ontwerp van logo en huisstijl
- Hoe creëer ik een onderscheidende marktpositie?
- Veelgestelde vragen aan onze specialisten