Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Zoeken op leverancier    Megrow

Megrow

Logo MegrowDe opbrengsten in het gewas kunnen worden verhoogd door het verhogen van de bodemvruchtbaarheid. Planten zullen namelijk beter het water en de voedingsstoffen op kunnen nemen. Tevens zorgt een vruchtbare bodem ook voor het vergroten van de plantweerbaarheid. De vruchtbaarheid van de bodem kun je op een snelle en natuurlijke manier verhogen door het gebruik van wormen. Wormen verbeteren de grondstructuur door het verspreiden van dood, plantaardig, organisch materiaal en het maken van gangetjes welke bijdragen aan het verbeteren van de waterdoorlatendheid en de aanvoer van lucht en zuurstof. Bij een goede evenwichtige bodem met een gezond bodemleven, krijgen ziekten, schadelijke schimmels en plagen minder een kans. 

Megrow is een leverancier die kan voorzien in wormen. Er zijn drie soorten wormen, met elk een eigen specificatie: 
  • Epigeïsche wormen. Deze leven in de strooisel laag op de bodem. Deze wormen zorgen voor een verkleining van bladafval. De compostwormen vallen hieronder. 
  • Endogeïsche wormen. Deze wormen leven in de toplaag van de bodem. Ze graven horizontale tunnels waarmee ze organisch afval verkleinen en zorgen voor beluchting. Wormen die hieronder vallen zijn de Megrowwormen.
  • Anekische wormen. Deze wormen leven dieper in de grond. Ze graven verticale tunnels waardoor het water beter kan worden afgevoerd en de bodem beter belucht wordt. De dauwwormen vallen in deze categorie. 

Losse wormen

Bekijk alle

Mix van wormen

Bekijk alle


  • Hoe kunnen wormen de bodemstructuur verbeteren?

    Wormen kunnen helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur. De plant kan beter groeien in grond waar voldoende ruimte is om te groeien en om zuurstof en water op te nemen. In dit artikelen leggen we meer uit over het verbeteren van de bodemstructuur door het gebruik van wormen.


    Meer weten? 


Specialisten platformVraag over het gebruik van wormen of over deze leverancier?

Heb je vragen over de toepassing van wormen, of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met een specialist via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. Do not delete this link