Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Chemische gewasbescherming is de bestrijding van ziektes en plagen in de tuinbouwsector door middel van het gebruik chemische bestrijdingsmiddelen. Met de toepassing van chemische gewasbeschermingsmiddelen, ook wel pesticiden genoemd, houd je ziektes en plagen buiten de deur en wordt de kwaliteit en opbrengst van het gewas verhoogd.
 • Wat zijn de neveneffecten van gewasbeschermingsmiddelen?

  Niet ieder chemisch gewasbeschermingsmiddel kan gecombineerd worden met iedere natuurlijke vijand. Deze middelen kunnen namelijk neveneffecten hebben op de biologie. Onze specialist geeft uitleg. 

  Lees verder
 • Wat betekenen de verschillende CLP pictogrammen?

  Bij producten die gevaarlijke stoffen bevatten, zoals meststoffen en chemische gewasbeschermingsmiddelen, zijn één of meerdere CLP-pictogrammen (gevarensymbolen) aangebracht op het etiket. Bekijk hier het overzicht. 

  Lees verder
 • Spuitadvieskaarten

  Op onze spuitadvieskaarten vind je per plaag een overzicht van de toegelaten middelen, ingedeeld per chemische groep, de werkzame stof, de werkingswijze en een indicatie voor de hoeveelheid spuitvloeistof en de dosering. 

  Lees verder

Assortiment chemische gewasbescherming

Royal Brinkman biedt een breed assortiment chemische bestrijdingsmiddelen van toonaangevende leveranciers als Bayer Crop Science, BASF en Syngenta. Chemische gewasbeschermingsmiddelen kunnen niet altijd in combinatie met natuurlijke vijanden worden toegepast. Onze specialisten helpen je graag bij de uitvoering van de juiste gewasbeschermingsstrategie. 

Soorten chemische gewasbeschermingsmiddelen

Pesticiden kunnen opgedeeld worden in: fungiciden, herbiciden, insecticiden, nematiciden, rodenticiden, algicide, acaricide en molluscicide.
 • Fungiciden: is een bestrijdingsmiddel tegen ziektes veroorzaakt door schimmels;
 • Herbiciden: is een Latijnse vertaling voor kruid. Dit houdt in dat herbicide een chemisch bestrijdingsmiddel is tegen onkruid;
 • Insecticiden: is een chemisch bestrijdingsmiddel tegen insecticiden;
 • Nematiciden: een chemisch gewasbeschermingsmiddel waarmee je plantparasitaire aaltjes (zoals het wortelknobbelaaltje en het wortellesieaaltje) in de grond kan bestrijden;
 • Rodenticiden: is een pesticide tegen knaagdieren;
 • Algicide: een chemisch bestrijdingsmiddel tegen algen.
 • Acaricide: acaricide is een chemisch gewasbeschermingsmiddel voor het bestrijden van spint en in sommige gevallen ook tegen witte vlieg;
 • Molluscicide:  een chemisch bestrijdingsmiddel tegen slakken.

Bekijk de teeltwijzer voor alle toegelaten bestrijdingsmiddelen per teelt en plaag.

Veilig werken met chemische gewasbeschermingsmiddelen

Wanneer je bestrijdingsmiddelen wilt kopen, let dan op de veiligheidsgegevens die bij het bestrijdingsmiddel op het etiket staan aangegeven. Aan de hand van het veiligheidsblad of MSDS document is te zien of een het bestrijdingsmiddel verkocht mag worden. Op www.ctgb.nl staat alle informatie met betrekking tot de toelating van chemische middelen.

Do not delete this link