Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Chemische gewasbescherming   Een betere bladdekking met Hi-Wett

Een betere bladdekking met Hi-Wett

Hi-Wett
Geschreven door Leonie van Rooijen | Laatste update: 19-08-2020

Veel telers gebruiken een hulpstof bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen om zo een beter resultaat te behalen. Hi-Wett is daar een voorbeeld van. Het toevoegen van deze uitvloeier aan insecticiden en fungiciden bij een bespuiting, zorgt voor verschillende voordelen, waaronder een betere bladdekking. 


Wat is Hi-Wett?

Hi-Wett is een superuitvloeier op basis van de werkzame stof trisiloxaan. Het zorgt ervoor dat de oppervlaktespanning van een druppel afneemt en zich daardoor beter over het blad verdeelt. Door dit toe te voegen aan een fungicide of insecticide krijgen de middelen onder andere een betere bladdekking. Hi-Wett werkt het beste bij bespuitingen met een laag volume. Wanneer dit met een hoog volume wordt uitgevoerd, glijden de druppels sneller van de bladeren af. Hierdoor krijgt Hi-Wett niet de kans om het middel over het blad te verspreiden.  


Werking Hi-Wett

Hi-Wett creëert een filmlaag van druppels waardoor er meer huidmondjes worden bereikt. Zo zorgt het toevoegen van deze uitvloeier voor een hogere effectiviteit. Doordat het middel niet in de grond trekt, kan een plant het middel ook niet opnemen via de wortels, wat voorkomt een hoop schade aan het gewas voorkomt. 


Voordelen Hi-Wett

Betere bladdekking
Meer werkzame stof op het blad
Betere indringing in het blad
Gereduceerde drift bij bespuitingen met 25%
Veilig voor het gewas

Gerelateerde producten

Toepassen Hi-Wett

Bij het toepassen van de uitvloeier is het goed om te weten dat het aantal toepassingen van Hi-Wett hetzelfde is als het aantal toegestane bespuitingen van de insecticide en/of fungicide. Voor het beste effect doe je een bespuiting met Hi-Wett bij een pH-waarde tussen de vijf en negen.  

Video

  • Ben je benieuwd naar de bladdekking van Hi-Wett? In de volgende twee video’s zie je de bladdekking bij een bespuiting met Hi-Wett en een bespuiting met alleen water.  Dosering Hi-Wett

Voor de glastuinbouw geldt een adviesdosering van 20ml per 100 liter water. Lees voor een precieze dosering per teelt het etiket. Wanneer er geen goed resultaat wordt bereikt, kan niet alleen de dosering van Hi-Wett, maar ook de hoeveelheid water worden aangepast. Meer informatie over Hi-Wett

Heb je vragen over de werking van Hi-Wett of wil een advies op maat? Neem dan contact op met gewasbeschermingsspecialist Leonie van Rooijen via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie, op werkdagen zelfs binnen 24 uur. Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen is productspecialist gewasbescherming. Met 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector adviseert zij over geïntegreerde gewasbescherming en over de mogelijkheden van het inzetten van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Met haar brede kennis en ervaring is zij in staat om persoonlijk advies te geven. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. Advies op maat waar je mee aan de slag kunt.

Do not delete this link