Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop     Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie     Welke resistentiegroepen van beschermingsmiddelen zijn er?


Welke resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen zijn er?

Resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen
Geschreven door Leonie van Rooijen | Laatste update: 06-02-2019

Gewasbeschermingsmiddelen zijn onderverdeeld in verschillende resistentiegroepen. Een resistentiegroep is een groep van gewasbeschermingsmiddelen die een vergelijkbare werking hebben. Hierbij gaat het zowel om chemische als om niet-chemische gewasbeschermingsmiddelen (zoals natuurlijke vijanden).


Resistentie voorkomen

Om te voorkomen dat een gewas een resistentie ontwikkelt, is een breed pakket van gewasbeschermingsmiddelen een vereiste. Daarom kan het Ctgb er alleen voor kiezen om een toepassing niet (meer) toe te laten wanneer er minstens vijf resistentiegroepen beschikbaar blijven. Wanneer een middel wordt vervangen door een alternatief middel uit dezelfde resistentiegroep, dan vermindert het aantal resistentiegroepen niet.


Overzicht resistentiegroepen

Een overzicht van de resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen is terug te vinden op de volgende websites:
  • IRAC (resistentiegroepen van insecticiden)
  • HRAC (resistentiegroepen van herbiciden)
  • FRAC (resistentiegroepen van fungiciden)Vragen over resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen

Heb je vragen over resistentiegroepen van gewasbeschermingsmiddelen, of heb je een andere vraag over gewasbescherming? Neem dan contact op met productspecialist Leonie van Rooijen, of stel je vraag via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.
Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen is productspecialist gewasbescherming. Met 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector adviseert zij over geïntegreerde gewasbescherming en over de mogelijkheden van het inzetten van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Met haar brede kennis en ervaring is zij in staat om persoonlijk advies te geven. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. Advies op maat waar je mee aan de slag kunt.

Do not delete this link