Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank     Gewasverzorging    Waar gebruik je Q-Black voor?

Waar gebruik je Q-Black voor?

Waar gebruik je Q-Black voor?
Geschreven door Roger de Jagher | Laatste update: 03-05-2022

Sommige teelten vereisen een maximale scherming. De Phalaenopsis is hier een goed voorbeeld van. Deze plant verdraagt direct zonlicht en hitte heel slecht en moet daarom bijna het gehele jaar in de schaduw staan. Al in februari of maart verdwijnen deze planten onder een dikke schermlaag om er vervolgens pas in oktober of november weer onder vandaan te komen. Voor dergelijke gewassen, die behoefte hebben aan een maximale scherming van zonlicht en warmte, is Q-Black geschikt. Dit krijtmiddel kan in de hoogste dosering bijna 90 procent van het licht en de warmte schermen en is daarom geschikt voor schaduwplanten als de Phalaenopsis.

Toepassing voor verschillende ruimtes

Maar niet alleen planten profiteren van een maximale warmtereductie, ook mensen houden er niet van om in te warme omstandigheden te werken. Voor werkruimten, zoals schuren, caravanstallingen, opslag- en verwerkingsruimten, is een aangenaam werkklimaat in de hete zomermaanden gewenst. In de verpakkingshal is een te hoge temperatuur nu eenmaal niet goed voor de houdbaarheid van producten en het werkplezier van collega’s. In een waterruimte is het natuurlijk zonde als gietwater met kostbare meststoffen verdampt.

Q-Black is dan ook het ideale schermmiddel wanneer je behoefte hebt aan maximale scherming en een optimale warmtereductie. Op die manier creëer je eenvoudig een prettig werkklimaat voor plant, product en personeel.


Anderen bekeken ook:Meer informatie over maximale scherming en warmtereductie

Heb je vragen over maximale scherming en warmtereductie, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met onze schermmiddelen specialist via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur. 
}

Roger de JagherOver Roger de Jagher

Met meer dan 30 jaar ervaring en ruime kennis op het gebied van coatings en schermmiddelen adviseert Roger graag over welke coating of schermmiddel het meest geschikt is voor een teler en de teelt. Roger kent bijna alle facetten van zijn specialisme, ook op internationaal gebied dankzij het vele reizen in zijn carrière. Met zijn brede kennis en ervaring in de tuinbouwsector is hij in staat om persoonlijk advies te geven over een optimaal klimaat voor uw gewas. Hij weet wat er speelt in de sector en denkt als partner mee om tot de beste oplossing te komen.


Do not delete this link