Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop     Kennisbank     Service artikelen    Persoonlijke beschermingsmiddelen     Hoe maak je een spuitmasker schoon?


Hoe maak je een spuitmasker schoon?

Masker schoonmaken
Geschreven door Leonie van Rooijen | Laatste update: 08-02-2018

Wanneer je werkzaamheden uitvoert waarbij je in aanraking komt met nevel of fijnstof, bijvoorbeeld een bespuiting met gewasbeschermingsmiddelen, dien je een spuitmasker te dragen. Wanneer je klaar bent met je werkzaamheden, is het belangrijk dat je het masker op de juiste manier schoonmaakt en opbergt. Zo voorkom je dat anderen onbedoeld in aanraking komen met het fijnstof en zorg je ervoor dat het masker zo lang mogelijk meegaat. Onze specialist legt uit hoe je dit doet. 


Schoonmaken en opbergen

Een masker schoonmaken doe je als volgt:
  1. Verwijder het filter.
  2. Dop het filter af. Hiermee verleng je de levensduur van het filter. Wanneer je het filter namelijk niet afdopt, blijft het filter de lucht zuiveren, ondanks dat je er niet doorheen ademt. Met andere woorden: hoe minder lucht er bij het filter komt, hoe langer het filter meegaat.
  3. Open het bandenstel van het masker tot de aanslag.
  4. Spoel het masker direct na gebruik goed af met lauw (niet te warm) water.
  5. Laat het masker drogen. Niet in direct zonlicht of bij hoge temperaturen. Dit kan het masker namelijk beschadigen, waardoor het niet meer de volledige bescherming biedt. 
  6. Zo nodig kan het vizier met een antistatisch hygiënedoekje schoon geveegd worden.
  7. Berg het masker luchtdicht op in de bijbehorende draagbox of bewaaremmer. 
  8. Sla het masker bij voorkeur op bij kamertemperatuur.

Naast het schoonmaken van een spuitmasker, moet je hem ook jaarlijks laten controlen. Waarom? Dat zie je hieronder in de video. 

Gerelateerde productenMeer informatie over maskers

Heb je vragen over het schoonmaken van maskers, of wil je graag een advies op maat over het gebruik van maskers en filters? Neem dan contact op met een van onze gewasbeschermingsspecialisten via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Leonie van RooijenOver Leonie van Rooijen

Leonie van Rooijen, specialist gewasbescherming bij Royal Brinkman, heeft 30 jaar ervaring in de tuinbouwsector. Voordat zij in 2018 bij Royal Brinkman kwam werken, heeft zij ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven in de tuinbouwsector als specialist gewasbescherming. Je krijgt van Leonie een eerlijk advies, praktisch en met aandacht voor de bijzonderheden van jouw onderneming. “Ik vind openheid en eerlijke communicatie met de klant zeer belangrijk.”


Do not delete this link