Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank     Gewasbescherming & desinfectie    Welke natuurlijke vijanden zijn er?

Welke natuurlijke vijanden zijn er?

Biologische gewasbescherming is het bestrijden van plagen in een gewas met behulp van natuurlijke vijanden (nuttige insecten) of natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Door een natuurlijke vijand in te zetten als bestrijder van het schadelijke organisme dat aanwezig is in een gewas, ontstaat er een natuurlijk evenwicht in de kas, waarbij de natuurlijke vijand de plaag bestrijdt, zodat er geen schade ontstaat aan het gewas. Natuurlijke vijanden kunnen ingezet worden ter bestrijding van verschillende plagen. Klik door voor meer informatie. Wil je meer informatie over het inzetten van natuurlijke vijanden? Neem dan contact op met een van onze gewasbeschermingsspecialisten.


Meer over aaltjes

Meer over bodemroofmijt

Meer over gaasvlieg

Galmug als natuurlijke vijand
Meer over galmug

Meer over lieveheersbeestje

Meer over roofmijtSluipwesp


Meer over roofwants
Meer over sluipwesp
Meer over zweefvlieg

Trichoderma harzianum
Meer over Beauveria bassiana

Meer over Lecanicillium lecanii

Meer over Trichoderma harzianumGlamug als natuurlijke vriend


Meer over Bacillus thuringiensis

 Meer over Aphidoletes aphimidyza

Vragen over natuurlijke vijanden
Heb je vragen over de inzet van natuurlijke vijanden, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met kwaliteitscontroleur Kevin van Kester via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Kevin KesterOver Kevin van Kester

Kevin van Kester, specialist op het gebied van kwaliteitsmanagement van biologische gewasbescherming is sinds 2013 werkzaam bij Royal Brinkman. Op basis van IOBC-richtlijnen monitort hij structureel de kwaliteit van biologische producten van diverse producenten in Europa. “Mijn motivatie is om op deze manier bij te dragen aan een hogere effectiviteit van de biologische bestrijding in de tuinbouw waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn.”


Do not delete this link