Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kennisbank    Gewasbescherming & desinfectie    Hygiëneprotocollen    Paprika

Hygiëneprotocol paprika

Hygiëneprotocol paprika
Geschreven door Jasper Verhoeven | Laatste update: 30-10-2019

Hygiëne is een heel belangrijk punt in de tuinbouw: met behulp van verschillende hygiënemaatregelen moeten we voorkomen dat bacteriën, schimmels en virussen het bedrijf binnen komen of juist achterblijven tijdens de teeltwisseling. Het hygiëneprotocol paprika helpt hierbij! In het protocol vind je de stappen die doorlopen moeten worden voor een optimale reiniging en desinfectie tijdens de teelt, en welke maatregelen er genomen dienen te worden tijdens de teelt.ActiviteitToelichting

Einde oude teeltZet breedwerkende middelen in om de oude teelt insectenvrij te eindigen.

Kas ruimen
Mechanisch verwijderen van gewasresten, vuil, substraatmatten, folie etc. Hoe droger het gewas is bij het uitruimen, hoe minder plantsappen verspreid kunnen worden. Gebruik eigen of ontsmette looftrekdoeken. Let op met plantsappen (denk aan lekkage containers of verspreiding over het erf etc.)! Een gedegen mechanische verwijdering van vuil is essentieel om een goede reiniging en effectieve desinfectie uit te kunnen voeren.

.......
...... 

Let op: de adviezen in dit protocol zijn gebaseerd op toelatingen van producten in Nederland.Vragen over het hygiëneprotocol paprika

Heb je vragen over het hygiëneprotocol paprika, of wil je een advies op maat? Neem dan contact op met desinfectiespecialist Jasper Verhoeven via onderstaand formulier. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Jasper VerhoevenOver Jasper Verhoeven

Jasper Verhoeven, productspecialist desinfectie, is hét aanspreekpunt voor telers op het gebied van hygiëne. “Met de toenemende vraag naar hygiënemaatregelen in de tuinbouw en de uitdagingen die daarbij komen kijken, wordt een advies op maat steeds belangrijk. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een teler te helpen om de beste situatie op zijn bedrijf te creëren.”


Verder lezen?

Dit is een premium artikel. Wil je het hele artikel lezen? Log in en krijg direct toegang tot het hele artikel.

Heb je nog geen account? Maak dan kosteloos een account aan. Zodra wij je aanvraag hebben verwerkt krijg je toegang tot het hele artikel.
Do not delete this link